Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz SATSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısına katıldı.

Mekke’de milyonlarca Müslüman bayram namazını kıldı Mekke’de milyonlarca Müslüman bayram namazını kıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Erdem Ercan Başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısı’nın onur konuğu AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oldu.

Karşılama ve hoş geldiniz konuşmasını SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Ercan; “Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen büyük genel kurul sonrası Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına tekrar seçilmiş olmanızdan dolayı da Meclisimiz adına tebrik ediyorum. SATSO şehrin ve iş dünyasının dinamosu olarak 107 yıllık köklü geçmişiyle yalnızca ekonomik kalkınmanın değil, aynı zamanda birlik, dayanışma ve sürdürülebilir büyümenin de öncüsü olmuştur. Üyelerimizin gücü, şehrimizin potansiyeli ve sanayi ile ticaretin uyum içinde gelişmesiyle Sakarya’yı daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, bizim şifremiz 54’tür; bu, bizim için yalnızca bir plaka kodu değil, aynı zamanda beraberliğimizin, memleket havamızın, üretimin ve ortak geleceğimizin bir sembolüdür. Bu birlikteliği her alanda hissediyoruz. Bu doğrultuda iş dünyamızın talepleri, sorunları, beklentileri konusunda Ankara’da güçlü bir lobimiz olmasından memnuniyet duyuyoruz. Özellikle şahsınız nezdinde yerel ve sektörel konularımızla ilgili iş birliğiniz, çözüm odaklı yaklaşımlarınız çok bizler için çok değerlidir.” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da katılımları için Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’a teşekkür ederek; “Sayın başkanımızla başkentte ve şehrimize istişarelerimize devam ediyoruz. Sayın başkanımızın siyasi statüsünden şehrimiz menfaatleri için faydalanıyoruz. Hem dünya hem de Türkiye ekonomik bir darboğazdan geçiyor ki bizler çıkışın üretimde olduğunu biliyoruz. Üretip rekabet ederek tüm dünyaya satacağız başka yolu yok. Sakarya da tüm artı pozisyonları kendinde barındıran bir şehir. Bizler çarpık sanayileşmenin önlenmesinin yegane yolunun OSB’ler ve küçük sanayi siteleri olduğunu düşünüyoruz. SATSO olarak en büyük hassasiyetimiz bu şehrin değerli tarım alanlarını korumaktır.  Tarımın önemini biliyoruz ve tarım dışı alanlarda yeni OSB çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yönetmelikte OSB arazisi içerisine ya da OSB’ye bağlı başka bir alanda küçük sanayi siteleri yapabiliyoruz. Bu vesileyse kamulaştırma sorununu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Bu tür şehrin büyük projeleri için özellikle siyaset kurumları, valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve iş dünyasının içinde olduğu bir koordinasyonla çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.” dedi.

Başkanların açılış konuşmalarının ardından SATSO Meclis Üyeleri sırayla söz alarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’a öneri, görüş, beklenti ve taleplerini ilettiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı da talepleri not alarak tüm söz alan meclis üyelerine cevap verdi, ayrıntılı olarak bilgilendirdi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz konuşmasının devamında da genel olarak şunlara değindi: “SATSO Meclis Toplantısına davetiniz için iki başkanıma çok teşekkür ediyor, meclis üyeleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.

Akgün başkanımız ile uzun süredir istişare zemininde bir diyalog yürütüyoruz.. Bizler siyaset, sizler de işin üretim, ticaret, hizmet ve tarım alanında çalışıyorsunuz, çok da iyi işler yapıyorsunuz. Yaptığımız bu işleri koordineli bir şekilde birleştirmemiz gerekiyor. Bizler statülerimizi her zaman Sakarya’mız için seferber etmeye hazırız. Bizdeki bu statüler bizim değil her zaman Sakarya’nındır; sizin emrinizdedir.

SATSO başkanlarımızın yaklaşımları duruşu ve tarzı her zaman bizleri birlik, istişare içinde olmaya yönlendiriyor. Bizler herhangi bir sürecin içinde yoksak bile istendiğinde bir köprü vazifesi görürüz. Nerede tıkanıklık varsa açmaya çalışan bir uğraşın içerisinde hep oluruz.

OSB’lerin, küçük sanayi sitelerinin önemini hepimiz biliyoruz. Çarpık sanayileşmeyi engelleyen, tarımı yok etmeden sanayileşmeyi hızlandıran bu çalışmaları çok değerli buluyorum.

Sakarya’mız için bizim önümüzde duran ve değer verdiğimiz ilk 4 iş: kentsel dönüşüm, Sapanca Gölü ve su kullanımı, raylı sistem ve ulaşım ile OSB’lerdir. Kentsel dönüşümde ciddi adımlar attık ve de sanıldığından çok daha büyük bir kentsel dönüşüm çalışması yapacağımıza inanıyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla iki büyük görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızdan gerekli katkıyı göreceğimizin açık sözünü aldık. Kentsel dönüşümde en gerekli şeylerden biri bir yeri yıkarken diğer tarafta rezerv alanlara ihtiyaç olmasıdır. Bunun için de ilimiz merkezinde bulunan küçük sanayi sitelerinin yeni bir düzenli alana taşınıp boşalan alanları da rezerv alan olarak kullanma amacımız var.

Sapanca gölü ve su kullanımı konusunda da yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımıyla Bakanlığımız ile görüştük. Özellikle Ballıkaya Barajı konusunda girişimlerde bulunuyoruz. Sapanca gölünün üzerindeki stresi azaltmaya, yeni isale hattı, kaçak su kullanımının azaltılması ve suyu kullanan tesislerin belirli miktarda suyu bırakması gibi konular gündemde.

OSB’ler ve küçük sanayi sitelerinin yapılmasında tarım alanlarının korunmasına yönelik SATSO ve başkanımızın hassasiyetini biliyoruz. Bizler de yapılması hususunda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Akgün Başkanımız sürekli belirtiyor; OSB’ler üretim için çok önemli. Eskiden yıllık ihracatımız 36 milyar dolardı. Şimdi 1 aydan biraz aşkın sürede bunu yapıyoruz. Üstelik çok zorlu yollardan geçerek bunu başardık; pandemi, çevremizdeki savaşlar, deprem gibi etkilere rağmen en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Bugün gidişat iyi yarın daha da iyi olacaktır.”

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz konuşmasının devamında Sakarya’daki şehir hastanesi, adliye binası, yol projeleri gibi çalışmalar hakkında da bilgiler paylaştı.

Ulusal ve Uluslararası gündeme ilişkin de açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz; “Uluslararası alanda maalesef bir sömürü düzeni var. Bugün Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinin onayı olmadan alınan bir kararın hükmü olmaz. Cumhurbaşkanımızın dünya 5’ten büyüktür demesiyle büyük bir yeni düzen fişeğini ateşlediğini düşünüyorum. Sonunda yeni bir dünya düzeni kurulacak, bu kaçınılmaz. Bu kadar haksızlık ve adaletsizliği bu dünya çekemez. Bu kurulan düzende bir nerede duracağız bunu tasarlamak gerekiyor. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye’nin en büyük sorunu terördü. Onda ciddi bir mesafe kat ettik. Özellikle Sayın Devlet Bahçeli’nin sözleriyle başlayan ve Cumhurbaşkanımızın desteğiyle sürdürülen terörsüz Türkiye süreci işliyor. Bizden bunun karşılığında herhangi bir talepte bulunulmuyor yahut bizler kesinlikle bir şey verecek değiliz. Türkiye olarak diyoruz ki; silahları bırakın ve örgütü feshedin.

Öte yandan anayasayı değiştirme çalışmamız var. Çünkü bu anayasa darbe anayasasıdır.  Ayrıca necip milletimizin sivil bir anaysa yapabilecek birikimi mevcuttur. Bu sivil anaysa ile milletimiz  kazanımlarını anayasal anlamda kayda geçirmiş olacak.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ama mevcut anayasamız bunu tam söylemiyor. İşte bu nokta da sivil anayasa zarureti doğuyor.” diye konuştu.

Toplantının sonunda Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan tarafından günün anlamına yönelik plaket takdiminde bulunuldu. 

4F5329De39D5425Eb3394Fa2E6A2Fc86074E58C6C80B4F32Ad2C3De81956F5F6064E621768A045F8A16915Bf33C917560B7Dae072E194696A0086Deb667Eafc4