Büyükşehir’in eşsiz doğa keşfi için takvim belli oldu Büyükşehir’in eşsiz doğa keşfi için takvim belli oldu

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, dolandırıcılığın son zamanların en yaygın işlenen suçlarından biri haline geldiği vurgulandı. Açıklamada, özellikle siber dolandırıcılığın adeta bir meslek haline dönüştüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye genelinde devlet kurumları, kamu spotları, SMS ve diğer yöntemlerle vatandaşlarımızı bilgilendirmeye ve uyarmaya devam etmektedir. Basında dolandırıcılık mağdurları ile ilgili çok fazla haber çıkmaktadır. Bazen kamuoyunda herkesin tanıdığı önemli şahsiyetlerin de dolandırıcılık mağduru olduklarına dair haberlere rastlamak mümkündür. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların dolandırıcılık mağduru olmamaları için sıklıkla bilgilendirmeler yapmaktadır. Olabildiğince daha fazla vatandaşa ulaşarak dolandırıcılığın önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda kahvehanelerde bilgilendirme toplantıları yapılmış, hazırlanan afişler vatandaşların göreceği yerlere asılmış, el broşürleri dağıtılmış, muhtarlarla toplantılar yapılmış, Whatsapp ve diğer sosyal medya uygulamalarından paylaşımlar yapılmıştır."

Geçen yılın ilk altı ayında, jandarma sorumluluk sahasında 229 dolandırıcılık olayı meydana geldi ve vatandaşlar 7 milyon 683 bin lira zarara uğradı. Bu yılın ilk altı ayında ise 18 dolandırıcılık olayında vatandaşlar 17 milyon 471 bin lira zarara uğradı. Son 15 ayda toplam 535 dolandırıcılık olayında ise vatandaşların 31 milyon lira dolandırıldığı bildirildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, bugün şehirdeki 61 camide cuma namazı sırasında 143 personel ile vatandaşları bir kez daha dolandırıcıların hile ve yöntemlerine karşı bilgilendirdi.

Jandarma, vatandaşların dolandırıcılık mağduru olmamaları için dikkatli olmalarını ve şüpheli durumlarda derhal yetkililere başvurmalarını tavsiye ediyor.