İlişkilerde güven geliştirmek önemlidir. Mutlu bir birlikteliğin temelinde güven vardır. 

Güven duygusu ilişkide kişinin kendisini rahat hissetmesini sağlar. Ve kişi karşı tarafla sağlıklı bir iletişim gerçekleştirmiş olur. 

Bir ilişkide karşı tarafı sık sık kontrol etmek, sınırları aşmak,  devamlı varsayımlarda bulunmak güven duygusunu geliştirmez. 

Aksine sınırları aştığınız, sık sık kontrole tabi tuttuğunuz, devamlı varsayımlarda bulunduğunuz için sağlıklı bir ilişki kurmanıza mani olur. 

Bu davranış şekli iki tarafında güvende hissetmemesine, güvende hissetmediği içinde sağlıklı sınırlar çizememesine sebebiyet verir.

Birlikteliğin temelinde güçsüzlük oluşur. 

Sağlam bir temel oluşmadığından da, sürekli atışmalarla, gereksiz büyük kavgalarla ilişkisarsıntı yaşar.

Bir birliktelikte güven duygusu geliştirilmezse kişi sınırlarını belirleyemez, her an terk edilme duygusu rövanşta olur, suçlayıcı davranışlar başlar, duygularda tatminsizlik oluşur, ihanet duygusu, paranoya, alınganlık, hırçın davranışlar, aşırı baskı gibi olumsuz etkiler baş gösterir.

Bu davranışları geliştiren kişiye karşı, partneri, kendini korumak için daha fazla sınır çizmeye, bazı şeyleri anlatmamaya, açıklama yapmamaya başlar. Bu da kişinin git gide dahafazla kafasında kurmasına sebebiyet verir.

Açık iletişimde bulunmak, empati yapmak, duygularını saklamak yerine ifade etmek, kafada kurmak yerine sorup öğrenmek karşınızdaki kişinin size daha açık olmasını sağlar.

Güven kendi sınırlarınıza birini hapsederek geliştirilmez. Bu şekilde karşınızdaki kişi daha güvensiz davranışlarda bulunur. 

Güven geliştirmek için kişiyi özgür alanında tutmalısınız. Açık iletişim kurmalısınız. En ufak şeyde kırılganlık göstermemelisiniz. 

Empati yapmalı ve duygularınızı dürüstçe dile getirmelisiniz.

Dinlemeli, hızlı karar vermemeli, sorumluluk almalı, karşı tarafın isteklerine saygı duymayı öğrenmelisiniz.

Sevgilerimle…

Mail: [email protected]