Hayat kalitenizi başınıza gelen olaylara verdiğiniz tepkiler belirler. 

Gün içerisinde duygudan diğer farklı bir duyguya geçmeniz olasıdır. Bu duygu geçişi sizin dengede kalmanızı sağlar. 

Sürekli aynı duyguda kalmak bazı psikolojik rahatsızlıkların oluşumuna sebebiyet verir. Veya duygu değişimi yaşadığı halde devamlı aynı duyguda takılı kalmak da ruhsal sorunların kapısını aralar.

Önemli olan duyguların gelip geçici olacağının bilincinde olmaktır. 

Ve asıl üzerinde durulması gereken ise zaman ilerleyince aynı duyguyu aynı yoğunlukta hissetmeyeceğinin farkında olarak kişinin hayat konforunu sağlayabilmesidir.   

Kötü bir duygu hissettiğinizde hiç geçmeyecek gibi kendinizi yıpratmamanız, iyi duyguda olduğunuzda ise hep o duyguda kalmak için savaşmamanız gereklidir. 

Hayatınızın kalitesini, başarınızı, gelişiminizi duygu değişimleri belirler. Duyguların değişimi insana öğretiler kazandırır. En önemlisi de kişinin daha iyi şeyler yapabilmesi için dengesini oluşturur. 

Duygu değişimi normaldir fakat duygu dengesizliği tedavi edilmesi gereken ruhsal bir problemdir. Bu ikisini birbirinden ayırmak çoğu insan için güç olabilir.

Duygu değişimi günlük yaşadığınız olaylarla veya bilinçaltınızda takılı kaldığınız olaylar neticesinde belli zaman aralığında gelişir. 

Hayat akışınıza göre bazen iyi, bazen kötü, bazen mutlu, bazen kaygılı, bazen sıkkın, bazen atik hissetmeniz olasıdır. 

Hatta bazen başka insanlarda sizdeki bu değişime etken olabilirler. 

Duygularda dengesizlik ise çoğunlukla hiçbir neden yokken gelişir. Duygu geçişi yavaş yavaş değil birden değişir.

Sevgilerimle…

Mail: [email protected]