TV 264 ekranlarında gazeteciler Hüseyin Cumalı, Zafer Tokuş, Hakan Turhan ve Yorumcu Raif Ugan Düzce Belediyesi’nin yaptığı uygulamaya tepki gösterdi. Sakarya’da yayın yapan aynı kuruma bağlı Söz Sakarya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Sezai Matur’un canlı yayına bağlandığı programa ardından Oxijen Medya Yönetim Kurulu Başkanı İslam Keleş bağlandı. Programda konuşan Hüseyin Cumalı, “Kriz her zaman olur ama kriz yönetimi de olur. Önemli olan krizleri yönetmektir. Bakanlık yapan Faruk Özlü’den beklenen de krizi yönetmektir” dedi.

Gazetecileri sokağa atmak Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye yakışmadığını belirten Hüseyin Cumalı, “İş insanı İslam Keleş ile sorununuz olabilir. Haklı veya haksız da olabilirsiniz. Bunlar yaşanabilir ama günümüzde gazetecileri sokağa atmak ne demek! Ekmek parası için mücadele eden gazetecileri sokağa atmak Başkan Faruk Özlü’ye yakışmadı. Devlet adabını bilen ve bakanlık yapan Başkan Özlü bir an önce bu talihsiz hareketinden vazgeçmelidir. Ayrıca söz konusu ihaleyi zaten ilgili firmaya vermemişsiniz. Daha ne olacak! Gazetecilerin yanındayız. Bir an önce Başkan Faruk Özlü’nün sokağa attığı gazetecilere sahip çıkmasını ve bu talihsiz karardan vazgeçmesini rica ediyorum” dedi.

Ne olmuştu!

Karadeniz'de mezgit bolluğu Karadeniz'de mezgit bolluğu

Düzce merkezli Oxijen Medya grubu, Düzce Belediyesi tarafından çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle geçen hafta mühürlendi. Oxijen Medya bünyesinde 3 gazete 4 haber sitesi ve bir internet televizyonu çalışanlarının sokağa atıldı.

Oxijen Medya Grubu'nun bünyesinde yer alan 3 gazete, 4 haber sitesi ve internet TV'nin Düzce Belediyesi tarafından çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendiği belirtildi.
Medya kuruluşunun yetkilileri, ruhsat sürecinin devam ettiğini ve bu gerekçenin bahane olarak kullanıldığını iddia etti.

Özellikle belediyenin usulsüz ihaleleriyle ilgili haberleri gündeme getiren Oxijen Medya'ya yönelik bu kararın basın özgürlüğünü kısıtlama amacı taşıdığı öne sürüldü.
Oxijen Medya Grup’un mühürlenmesi sonrasında gazeteyi çıkartma zorunluluklarından dolayı çalışmalarını Düzce meydanına gelerek sürdüren basın mensuplarına zabıta görevlileri tarafından müdahale ve engelleme yapıldığı belirtildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), yaşanan olaya tepki göstererek belediyeden mühür kararını geri almasını istedi. Bu durumun açık bir basın özgürlüğü ihlali olduğunu söyleyen TGF, yerel basının haber yapma özgürlüğünün kısıtlandığını ve bu durumun demokratik bir toplumda kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;
“Düzce'de yaşanan bu olay, basın özgürlüğünün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Belediyenin bu kararı, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine aykırı olduğu gibi, kamuoyunun doğru bilgiye ulaşma hakkını da zedelemektedir. Bu nedenle, yetkililerin konuyla ilgili bir açıklama yapmasını ve mühür kararını geri almasını beklemekteyiz”