EĞİTİM

"Ağaçları yeniden hayata kazandırıyoruz"

SUBÜ Sapanca MYO Medya ve İletişim Programı’nın yürüttüğü ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında, Gürsoylar Kereste Sanayi firmasının üçüncü kuşak temsilcisi Fevzi Gürsoy; ömrünü tamamlamış ağaçlara şekil vererek onları yeniden hayata kazandırdıklarını kaydetti.

Abone Ol

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı tarafından yürütülen ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SATSO) desteklediği ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında Gürsoylar Kereste Sanayi’nin kuruluş hikâyesi ele alındı. Firmayı yerinde inceleyen proje ekibi, üçüncü kuşak temsilci Fevzi Gürsoy ile video röportaj yaptı. Temelleri 1950’li yıllarda Hacı Mehmet Gürsoy tarafından Hendek’in Aksu Köyü’nde küçük bir atölyede atılan Gürsoylar Kereste, 1960’lı yıllarda kurumsal bir yapıya kavuştu. Ahmet Gürsoy’un üç oğlu işletmeyi daha da büyüterek Gürsoylar Kereste Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi haline getirdi. ‘İş’te Sakarya’ projesi, Sakarya ekonomisine katkı sağlayan işletmeleri geniş bir perspektiften ele almayı ve girişimcilik hikâyelerini dijital ortamda kaydetmeyi hedefliyor.

Sektöre yenilik katıyoruz

Çevre Mühendisliği eğitimi aldıktan sonra, alanda 6-7 yıl çalıştığını kaydeden firmanın üçüncü kuşak temsilcisi Fevzi Gürsoy, “Ancak, ailemizin geçmişi ve mesleki birikimi beni işin içine çekti ve baba mesleğini devralarak keresteciliğe başladım. Üç kardeş olarak üretim, mal alım ve finansman gibi farklı alanlarda iş bölümü yaptık ve şirketi bu şekilde yönetiyoruz. İşimiz, ömrünü tamamlamış ağaçlara şekil vererek yeniden hayata kazandırmak. Geleneksel yöntemlerimizi modern teknolojilerle birleştirerek hem kendimizi geliştiriyor hem de sektöre yenilik katıyoruz. İş’te Sakarya’ projesinin şehrimiz iş dünyası hafızasına katkısı büyük olacak. Girişimcilik hikâyelerinin gençlere örnek teşkil etmesi önemli” diye konuştu. Gençlere kariyerlerine yönelik tavsiyelerde bulunan işletmenin kurucusu Ahmet Gürsoy ise, “Ticaret rızkın onda dokuzudur. Ticaretle uğraşanlar ölçüye ve tartıya hile karıştırmamalı ve yalandan uzak durmalıdır. İnsan, sevdiği işi yapmalı. İşini seven herkes başarıya ulaşır” dedi.

{ "vars": { "account": "UA-158639220-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }