Veteriner hekim Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada artan yüksek sıcaklıkların hem insan hem de hayvan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çekti. Yıldız, "Son yıllarda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, uçan ve yürüyen böceklerin çoğalmasını desteklemektedir. Bu durum, önümüzdeki yıllarda hastalıkların önceki yıllara göre artacağına işaret etmektedir. Ayrıca verim yönlü kayıplar kaçınılmaz olacaktır," dedi.

Veteriner hekim Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Demircioğlu ailesinin acı günü Demircioğlu ailesinin acı günü

"Son yıllarda sıcakların mevsim normallerin üzerinde seyir etmesi gerek uçan gerekse yürüyen böceklerin çoğalmasını desteklemektedir. Buda önümüzdeki yıllarda hastalıkların önceki yıllara göre çoğalacağına işaret etmektedir. Ayrıca verim yönlü kayıplar kaçınılmaz olacaktır.Sıcaklarabağlı olarak genel haşaratın çoğalması zoonoz hastalıklarda (hayvanlardan ,haşerat dan insanlara geçen hastalıklar) artış beklenmektedir. Sineklerden insanlara bulaşan hastalıklara örnek vermek gerekirse Zika , Sıtma ve Sarı Humma'dan başka; Nil Humması, Lenfatik Filariazis de sivrisinek aracılığı ile yayılan hastalıklar arasında sayılır. Bu hastalıkların adları bizde çok bilinmese de dünya üzerinde önemli sağlık sorunlarına sebep olurlar. .Ayrıca hayvan sağlığını da tehdit etmektedirler. Sığırlara sineklerden bulaşan hastalıklara ör.Afrika hastalığı olarak bilinen Nodüler ekzantemi Lumpy Skin Diease isimli hastalık aynı zamanda zoonozdur. Ülkemizde maalesef mevcuttur. Hayvanlardaki hastalıklar halkımız için ve de ülkemiz için ciddi ekonomik kayıpları beraberinde getirecektir.

   Belediyelerin her yıl yapmış olduğu sineklerle mücadele bu yılda geçen yıllara daha etkin yapmaları halkımız sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Mücadelede özellikle durgun sularla ve de su birikintilerin etkin bir şekilde deşarjı önem arz etmektedir. Çünkü sinekler üremeleri için su birikintilerine ihtiyaç duyarlar. Kimyasal ilaçlarla mücadele son çare olmalıdır. Gerek insan ,gerekse çevre sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Halkımızın çevre ilaçlaması konusunda,gerekse kendi yaşam alanları (iş yeri ve de evimizde)nasıl sineklerle ,haşerelerle mücadele konusunda kamu spotlarıyla ve diğer bilinçlendirme yöntemlerinden kullanılarak halkımız doğru bir biçimde bilinçlendirilmelidir. Bu konuya örnek vermek gerekirse öncelikle kapı ve de camlarımızda ki sineklikler yoksa yaptıralım varsa arızalı olup olmadığı konusunda kontrol edelim. Arızalı ise onaralım. Mecbur kalmadıkça yaşam alanlarımıza kimyasal ilaçlardan uzak duralım."