Akyazı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı Akyazı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

Sakarya Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, asayiş bilgilendirmesi ve yürütülen çalışmalar hakkında toplantı düzenlendi. 

Ocak ayında başarılı çalışma gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik eden Vali Doğan, Türkiye'nin ve Sakarya'nın huzuru için suç ve suçlularla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerine dikkat çekti.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali Doğan, basın mensuplarıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 

Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın yönelttiği “Adapazarı Tarihi Uzunçarşı’da yaşanan soygun sonrası kuyumculara bir uyarı yapmayı düşünüyor musunuz?” Sorusuna yanıt veren Vali Doğan, “Kuyumcular kendi güvenlik önlemlerini alıyorlar. Kendi içlerinde hem kamera hem alarm sistemleri var. Her akşam dükkandan çıkarken ziynet eşyalarını altınları belirli bir kasaya koyuyorlar. Dolayısıyla kendi açılarından tedbirlerini alıyorlar. Kamu açısından biz kuyumcuyu denetleyemeyiz. Biz kamuya açık alanları koruruz. Bizim görevimiz kuyumcunun içindeki güvenliği sağlamak değil, biz dış güvenliği sağlarız. Dolayısıyla bu tür işletmede arkadaşların kendi tedbirlerini kendileri alması lazım. Bizim ilaveten kuyumcunun içerisine yönelik bir çalışmamız olması beklenemez.” dedi.

Karasu ilçesinde Denizköy Mahallesi sahilinde kaçak olarak inşa edildiği belirlenen ve uzun süredir kamuoyunda tartışmalara neden olan Menzil tarikatına ait tatil köyünün yıkılması sonrasında Vali Doğan’a teşekkür eden gazeteci Hüseyin Cumalı, Akyazı’da belediyenin Acelle Yaylasında binası olduğunu, vatandaşa ait 4 kaçak binanın yıkıldığını, ancak belediyeye ait betonarme binanın yıkılmadığını anımsatması üzerine Vali Doğan, “Burası Sakarya. Doğal güzellikleriyle, ovalarıyla, yaylalarıyla, ormanıyla, rengarenk çiçekleriyle bezenmiş bir memleket. Burada herkes her istediğini yapmaya kalkarsa doğal güzellikleri korumamız mümkün değil. Biz olaya böyle bakarız. Bütün kamu ve kuruluşlarının mevzuat çerçevesinde olaya yaklaşması lazım. Bunun sorumluluğunu taşıması gereken kurumlar çok net. Öncelikle bu yapı yapılırken buna müdahale etmek lazım. Bu yapı yapılmış bitmiş sonrasında süreç başlamış sonra tartışma başlıyor. Dolayısıyla ilgili kurumlar yapması gereken işlemleri yapmazsa bir gün elbette ki onlarla ilgili de işlem yapılır. Bu yapıyla ilgili tam bir bilgim yok. Bir incelettireyim. ” dedi. 

Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın Bolu Kartalkaya’daki yangın faciası sonrası Sapanca’daki bungalovların denetlenip denetlenmediğiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Vali Doğan, “Belediyelerin ilin kendi kapasitesine göre itfaiyenin kendi bölgelerinde istasyon açarak oraya en hızlı şekilde müdahale edebilecek o yapıyı kurması lazım. Burası Büyükşehir. Büyükşehir olduğu için mülki sınırlarla belediye sınırları örtüşüyor. Dolayısıyla belediye teşkilatı da itfaiye ve yangından sorumlu teşkilat olarak bu tedbirleri almak durumunda. Ne kadar itfaiye konacağını, nerede ne bulundurulacağını, ne kadar yangın söndürme nerede tutacaklarını teknik olarak bilmeyiz ama netice bunların denetimlerinin yapılması konusunda son günlerde bakanlıktan gelen talimatlar var. Toplu olarak yaşanılan yurtlar, oteller gibi yerlerin tekrar gözden geçirilip denetlenmesi hususunda talimat verildi. Sorumluluk sahibi olan herkesin bakması lazım. Sapanca’daki bungalov sorunu sadece Sapanca’nın sorunu değil. Pandemiden sonra Türkiye’de bungalov yarışı başladı adeta. Bununla ilgili biz bir çalışma yaptık. Ayrıca bakanlık kurulunun da Sapanca’da yapmış olduğu bir inceleme var. İnceleme üzerine bir rapor var. Bu konuyla ilgili gündemimiz var. Bununla ilgili ilgililerle oturup konuştuk. Benim şahsi kanaatim bununla ilgili Türkiye genelinde bir düzenleme yapıp buna bir standart getirmek lazım. İsteyen istediği yere bunu götürüp koyma değil de bunun kurallarını belirlemek lazım. Bundan sonra yapmak isteyenlerin de bu belirlenen kurallara uyduğu şekilde yapmasını sağlamak gerekir. Bu tabi idari düzenlemeyle olur. Dolayısıyla bakanlıkların da bu konuda bir çalışma yaptıklarını biliyorum.