PSB Anatolia Fuarı, üç yıl boyunca festival olarak gerçekleştirildikten sonra 2021 yılında fuar statüsünde gerçekleştirildi. PSB Anatolia Fuarı geniş katılımcı profiliyle peyzaj ve süs bitkileri sektörünün buluşma noktası olmaya devam ediyor. Sapanca Kırkpınar Sahili’nde 90 bin metrekare açık fuar alnında 220 katılımcı firmayı ve 40 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak.
16 Ülkeden Alım Heyeti
PSB Anatolia hakkında bilgi veren Fuar Koordinatörü H. Remzi Adıyaman alım heyetlere dikkat çekerek, “PSB Anatolia Fuarı on altı farklı ülkeden gelecek olan alım heyetleriyle yerli üreticiyi destekleyerek ihracata katkı sağlamayı hedefliyor. Özbekistan, Irak, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Yemen, Dubai, Ürdün, Cezayir, İtalya ve Avrupa ülkelerinden gelecek olan alım heyetleriyle hem fuar ziyareti hem de fidanlık gezileri gerçekleştireceğiz. Böylelikle yerli üretimin dünya pazarındaki payının artırılması ve yeni iş fırsatları oluşturulması için uygun şartları sağlıyoruz” dedi.
Yerel Yönetimler Paneli
PSB Anatolia Fuarı’nın peyzaj ve süs bitkileri sektörünün tüm bileşenlerini buluşturduğunu ifade eden Adıyaman, “Fuar süresince yedi farklı konferans gerçekleştireceğiz, ilk oturum dört büyükşehir belediye başkanının katılımıyla gerçekleşecek ve yerel yönetimlerin çalışmalarını daha yakından görme şansımız olacak. Diğer yandan altı farklı oturumda STK başkanları, akademisyenler ve deneyimli isimlerin yer aldığı yirmi dört farklı panelisti ağırlayacağız. Böylelikle peyzaj ve süs bitkileri sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getireceğiz” dedi.
Yenilikler Devam Ediyor
Fuarda ilk kez hayata geçirilecek olan iş makineleri worshop çalışması hakkında bilgi veren Adıyaman, “Peyzajda kullanılan iş makilerinin fuarımıza katılımı her geçen yıl artıyor. Bu yıl katılan firmalarımızla bir workshop düzenleyeceğiz. Hazırladığımız alanda firmalar; söküm, dikim, budama, saksılama, sulama, çim ekimi gibi faaliyetleri canlı olarak sergileme imkânı bulacak” dedi.
Yarışmaya İlgi Yoğun
Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’na olan ilginin arttığını vurgulayan Adıyaman, “Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz yarışma on iki üniversitenin katılımıyla yapılmıştı. Bu yıl katılan üniversite sayısı yirmiye yükseldi. Öğrencilerin uygulama alanında deneyim kazanması, firmalarla, belediyelerle ve diğer üniversiteden gelen öğrencilerle bir arya gelmesi iş hayatına başlangıçta oldukça önemli bir adım sağladığına inanıyoruz. Türkiye’nin her yerinden üniversiteleri böyle bir yarışmada ağırlamak bizleri mutlu ediyor” dedi.