12-18 Aralık tarihleri arasında “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda ülke genelinde farklı yaş gruplarına yönelik yerli üretimin önemine vurgu yapan etkinliklerle kutlanacak.
Öğrencilere Farkındalık Kazandırılacak
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen "Yerli Üretim" ana teması, öğrencilerde ekonomik bilinç oluşturmayı, yerel ürünlerin tanıtımını sağlamayı, israfı önlemeyi ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmayı hedefleyen çeşitli etkinliklerle aktarılacak. “Katma değerli üretim, tasarruf ve yatırım bilinci, yerli üretimin desteklenmesi, sürdürülebilir çevre dostu tüketim” başlıklarından oluşan etkinlikler kapsamında Sakarya'nın sanayi, tarım ve teknoloji alanındaki üretimleri, çalışmaları hakkında bilgi verilecek. Öğrencilere tasarruf bilinci kazandırılması hedefi doğrultusunda hem kişisel hayatlarında hem de ortak kullanım alanlarında alacakları tedbirlerin ülkenin geleceği adına ne kadar önemli olduğu anlatılacak. Çevreye duyarlı bir bakış geliştirmenin ve yerli sermayenin desteklenmesinin vatandaşlık görevi olduğunun altı çizilecek. Hafta boyunca yapılan etkinliklerle öğrencilere yaşadıkları şehre, ülkeye, dünyaya dair farkındalık kazandırılması hedefleniyor.
Okul Öncesinde Çocuklar “Yerli Üretimi” Eğlenerek Öğrenecek
Okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için özel bir "yerli malı takvimi" hazırlandı. Yerel üretim, tarım, sanayi ve teknolojik gelişmeler gibi konuların yer aldığı takvimde; coğrafi işaretli ürünler, endemik bitkiler, meyveler, sebzeler, iklim yapısı, yöresel özellikler, millî teknoloji hamleleri gibi ülkemizi tanıtan birçok başlık oyunlar ve şarkılar yoluyla öğrencilerin eğlenceli vakitler geçirmesini sağlamanın yanı sıra velilere yönelik çeşitli aktivitelerle aile boyu üretim bilinci kazandırmayı hedefliyor.
Yerli ve Millî Üretim Anlatılacak
Verimli tarım arazileri, ürün çeşitliliği ve millî sanayi kuruluşları yönünden zengin olan Sakarya’nın üreticisine destek sağlamanın önemine vurgu yapılacak. Hem “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” nin hedeflediği çevresine dost, vatansever, kendine yetebilen, özgüvenli neslin varlığı hem de ülkeyi sektörel hususlarda kalkındırmak gayesiyle hayata geçirilen “Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi” nin hedefleri doğrultusunda toprağımızdan gelen millî serveti korumanın, ülkeyi kalkındırmanın yerli ve milli üretimden geçtiğine dikkat çekilecek.