TOBB Genç Girişimciler Kurulları Marmara Bölge Toplantısı Sakarya’da gerçekleştirildi.
Belirli aralıklarla gerçekleşen toplantının durağı bu kez Sakarya oldu. TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu organizasyonuyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen etkinliğe SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da iştirak etti.
Sakarya GGK Başkanı Semih Çiftçi ve Kurul Üyelerinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Marmara Bölge Başkanı ve Kocaeli GGK Başkanı Mert Kavşut, Bursa GGK Başkanı Emre Yıldız, Yalova GGK Başkanı İdris Safa Kaya, Balıkesir GGK Başkanı Ceyhun Ercan, Bilecik GGK Başkanı Ahmet Mert Yıldırım ve kurul üyeleri iştirak ettiler.
Toplantıda girişimcilik faaliyetleri ve ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunularak iş birliği içerisinde yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
“Yaratılan Bu Sinerji İçin Kutluyorum”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “5 ilimizin genç girişimciler kurullarını Odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Girişimcilik risk almak ve küçük cesur adımlarla büyük başarılar elde etmektir. Bu nedenle girişimci fikirleri çok önemsiyoruz, Oda olarak destekliyoruz, gelişimi için çaba sarf ediyoruz. Girişimcilik, yenilikçi fikirleri hayata geçirerek ekonomik büyümenin ve istihdamın temelini oluşturur. Genç Girişimciler kurulumuz da bu anlamda ciddi çalışmalar içinde bulunuyorlar. Toplam 6 ilden oluşan Marmara Bölgesi kurullarımızı da girişimciliğin gelişmesi adına akıl birliği ve sinerji içerisinde yürüttükleri çalışmalar için yürekten kutluyorum. Bu sinerjinin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.
“Sürdürülebilir Büyümenin Genç Bakışı”
TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Semih Çiftçi ise, “Gelenek haline getirdiğimiz ve de bu geleneğin sürmesini ümit ettiğimiz toplantılarımızın 6’ncısına ev sahipliği yapıyoruz. Marmara Bölgesi Genç Girişimciler Kurulları olarak güçlü bir sinerji yakaladık ve TOBB çatısı altında, bağlı bulunduğumuz oda/borsalarımızın da destekleriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Bizler, genç girişimciler olarak, üretimin, inovasyonun ve sürdürülebilir büyümenin “genç bakışı” olmayı hedefliyoruz. Bugünkü toplantımızın, bilgi ve deneyim paylaşımını artıracağına, iş dünyasında genç girişimcilerin daha güçlü adımlar atmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.
Ayrıca, bugün gerçekleştireceğimiz bölge çalıştayı girişimciler arasında iş birliğini artırmak, sektörel deneyim paylaşımı sağlamak ve bölgemizin girişimcilik potansiyelini daha da güçlendirmek adına önemli bir fırsat olacaktır. Katılımcılarımızın paylaşacağı görüşler ve birlikte üreteceğimiz çözümler, sadece bugünün değil, geleceğin başarılı girişimlerinin de temelini oluşturacaktır. Genç girişimcilerimizin gelişimine katkı sağlayacak yeni projelerimizi de değerlendirerek, önümüzdeki dönemin yol haritasını hep birlikte oluşturacağız.” dedi.
Başkan Semih Çiftçi’nin konuşmasının ardından GGK Başkanları da sırayla söz alarak kurullarının faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşarak Marmara Bölgesi genç girişimciler kurullarının aynı hedef doğrultusunda örgütlenerek gerçekleştirdiği çalışmaların önemine vurgu yaptılar.
Girişimcilik Çalıştayı Sapanca’da Gerçekleştirildi
Marmara Bölge Toplantısı’nın ardından heyet Marmara Bölge Çalıştayı Sapanca’da gerçekleştirildi.
SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı’nın moderatörlüğü ile gerçekleştirilen çalıştayda finansman ve yatırım, ı̇şbirlikleri ve ağ kurma (networking), dijitalleşme, yapay zeka ve gelecek teknolojileri, eğitim ve kapasite geliştirme, sürdürülebilirlik ve yeşil girişimcilik, globalleşme ve ı̇hracat odaklı girişimcilik konuları olmak üzere 7masada çalışma yapıldı.
Çalıştayda katılımcılar sorunları, çözüm önerilerini ve çözümün önünde engelleri değerlendirdi. SATSO tarafından geliştirilen özel aplikasyon ile mobil telefonlardan eş zamanlı olarak oylama gerçekleştirerek konuları derecelendirdiler.
Çalıştay sonunda oluşan ortak rapor Marmara Bölgesi Genç Girişimciler Kurullarının çalışmalarında temel yol haritasını belirleyecek ve çalışmalarını gerçekleştirecek.
Çalıştay ile ilgili değerlendirmede bulunan Marmara Bölgesi Kurul Üyeleri bölge toplantısı ve bölge çalıştayının oldukça verimli geçtiğini dile getirerek ev sahipliklerinden dolayı SATSO ve TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu’na teşekkür ettiler.