EĞİTİM

SCIENCE&FUTURE; projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti

Sakarya Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülen SCIENCE&FUTURE adlı Ufuk Avrupa projesinin tanıtım toplantısı, tüm proje ortaklarının ve iştirakçi kuruluşların katılımıyla gerçekleşti.

Abone Ol

Sakarya Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülen SCIENCE&FUTURE adlı Ufuk Avrupa projesinin tanıtım toplantısı, tüm proje ortaklarının ve iştirakçi kuruluşların katılımıyla gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesinin koordinatörlüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Sakarya Valiliğinin ortaklığında ve Düzce Valiliği, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve VakıfBank’ın da iştirakçiliğinden yürütülen SCIENCE&FUTURE adlı Ufuk Avrupa projesinin tanıtım toplantısı, 23 Eylül’de Sakarya Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum ve Prof. Dr. Özer Köseoğlu, proje koordinatörü ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, VakıfBank Ar-Ge, Pazarlama ve Altyapı Uygulama Geliştirme Başkanı Deniz Yılmaz ve Sürdürülebilir Projelerden Sorumlu BT Danışmanı Dr. Yücel Güllüce, Sakarya Valiliği AB ve Dış İlişkiler Uzmanı Bünyamin Göl, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Görevlisi Mustafa Talha Soysal ve SAÜ Araştırma Dekanlığı proje ekibi katılım sağladı.

"Çevresel Sorunlara Karşı Daha Hazırlıklı Hale Geleceğiz"

Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. Horzum, projenin sadece bilimsel bilginin yaygınlaştırılmasını değil, aynı zamanda toplumumuzu gelecekte karşılaşacağımız çevresel zorluklara daha hazırlıklı hale getirmeyi hedeflediğini vurguladı. Bu projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında tüm ekibe teşekkür eden Prof. Dr. Horzum, bundan sonraki süreçte bölgemizde ve ülkemizde araştırma ekosistemini geliştirmek üzere çalışmaya ve iş birlikleri alanı yaratmaya devam edeceklerini belirtti. Proje koordinatörü Prof. Dr. Emiroğlu ise bu projenin tüm ortakların ve ülkemizin ortak sorunu olan iklim değişikliği ve doğal afetler konusunda bir farkındalık yaratmayı hedeflediğini, tüm kuruluşlarımızda yapacağımız ortak çalışmaların da tüm yaş gruplarındaki bireylerde doğal afetlere karşı farkındalığı artıracağının altını çizdi.

"Sürdürülebilirlik, Temel Araçlarımızdan Biri Olacak"

Toplantıda söz alan Prof. Dr. Öğüt, Kocaeli Üniversitesi olarak sürdürülebilirliğin öneminin farkında olduklarını ve bu süreçte iklim değişikliğiyle mücadelede sürdürülebilirlik anlayışının gelişmesine katkı sağlayacaklarını belirtti. Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öztürk ise böylesi bir rekabetçi ortamda AB'den hibe desteğinin zor olduğunu ancak bu proje ile büyük bir iş başarıldığının altını çizdi.

"Öğrencilerin Bilimle Buluşmasında Kamunun Desteğini Vereceğiz"

Sakarya Valiliği adına konuşan Bünyamin Göl, öğrencilerin bilimle tanışması için kamunun desteğini vereceklerini belirtirken, projenin vermek istediği mesajı tüm yurttaşlarla buluşturmak için tüm paydaşlarla iş birliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Mustafa Talha Soysal da "tüm ortaklar olarak kamusal farkındalığı artırmak için ağlarımızı güçlendirmemiz, ortak sorunların çözümü ve gençleri çevresel sorunlara karşı bilinçlendirmek için projemize katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"VakıfBank Olarak Sürdürülebilirlik Anlayışını Destekliyoruz"

Dünyanın ve Türkiye'nin iklim değişikliği ile doğal afetler konusunda önemli sınamalarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan VakıfBank Ar-Ge, Pazarlama ve Altyapı Uygulama Geliştirme Başkanı Deniz Yılmaz, bu proje ile küresel düşünüp yerel hareket etmenin sorunlara yönelik çözüm üretme ve halkı bilinçlendirme konusunda değerli olduğunu aktardı. VakıfBank olarak sürdürülebilirlik

anlayışına önem verdiklerini aktaran Yılmaz, "Bu proje ile de ortak sorunlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmede büyük bir misyona sahibiz ve proje süresince de tüm yaştan yurttaşlara sürdürülebilirlik anlayışını geliştirmede katkı sunacağız" dedi.

Projenin İlk Avrupa Araştırmacılar Gecesi Etkinlikleri 27 Eylül’de Gerçekleşecek

Proje kapsamında, her ortak kuruluşun kampüslerinde aynı anda başlayacak Avrupa Araştırmacılar Gecesi kapsamında, seminerler, sunumlar ve bilimsel tartışmalar paralel oturumlarda gerçekleştirilecek. Atölye çalışmaları ve deneysel çalışmalar da programda belirtilen saatlerde tekrarlı formatta gerçekleştirilecek.

{ "vars": { "account": "UA-158639220-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }