GÜNDEM

Sakaryalılara yine 'At Yaprağı' yedirdiler! Cumalı: Çözüm işletmeyi lav etmekte

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hafta içerisinde açıkladığı gıdada usulsüzlük yapan firmalar listesinde Sakarya'dan 14 firma yer almıştı. Gazeteciler TV264'te o skandalı ve firmaları yorumladı. Gazeteci Cumalı, “Asıl çözüm o işletmenin sistemini lav etmektir. Bir daha o binada et ve et mamulleriyle ilgili üretim yapılmasın” dedi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde sahtecilik ve usulsüzlük yapan firmalarla ilgili sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar olarak iki ayrı liste yayınladı.

Bazı firmaların kırmızı etinin içinde tek tırnaklı (at-eşek) eti, bazı firmaların süt ürünlerinde usulsüzlük, bazılarının ise baharat ürünlerinde sahtecilik tespit edildi. Hafta boyunca çok konuşulan skandal, TV264'te cuma akşamları canlı yayınlanan Gazeteciler Soruyor programında da gündeme geldi. Gazeteci Zafer Tokuş'un moderatörlüğünde gazeteciler Hakan Turhan, Hüseyin Cumalı ve yorumcu Raif Uğan olayla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Birçok markanın ürünlerinde taklit ve tağşiş çıktığını değerlendiren gazeteciler duruma isyan etti. En üst sınırdan ceza kesilmesini isteyen gazeteciler halkın artık ne yiyeceğini şaşırdığını dile getirdi. Yıllardır at-eşek etiyle ilgili yaptığı haberlerle tanınan gazeteci Hüseyin Cumalı ise canlı yayında yine isyan etti. At etinin At’ı, yaprak dönerin Yaprağı’ndan yapılan At Yaprağını yıllardır Sakarya halkına yedirildiğini dile getiren Cumalı, “Çözüm büyük cezalar olabilir. Ama asıl çözüm bu işyerlerini tamamen lav etmektir. Sistemi bozmaktır” dedi.

Cumalı, “At eti veya sucuk gibi üretim yapanlar yakalanıyor. Adam ceza ödüyor. İşyerini oğluna devir ediyor. İşyerinin adı değişiyor ve üretim devam ediyor. Hendek’te yakalanan bir işletme bu yolla yıllarca üretime devam etti. Bir sucukçu var. Herkese üretim yapıyor. Yıllardır yakalanıyor. Bir yıl oğluna, bir yıl akrabasına, bir yıl amca kızına işyerini devir edip üretime devam ediyor. Burada çözüm sistemi lav etmektir. Bir yerde hileli üren yakaladın mı sistemi dağıtacaksın ve bir daha o binada de et ve et mamulleri üretimine yasak getireceksin. Eğer bu baharat aynı., süt ürünüyse aynı kuralları uygulayacaksın. Bir kere hileli ürünle yakalandım mı bir daha o binada o işle ilgili üretim yapamayacaksın. Sistemi dağıtmak şart” dedi.

{ "vars": { "account": "UA-158639220-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }