İddialara göre, Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gitmek için tır kuyruğunda bekleyen Akyazı ilçesi Küçücek Mahallesi'nden olan 43 yaşındaki TIR şoförü Raim Abasıyanık, sırada beklemek istemeyen ve sollamaya çalışan bir tır sürücüsünü durdurdu.

TIR sürücüsü ile tartışan Abasıyanık'a, karşı yönden gelen Rafet S. yönetimindeki 34 ZM 06** plakalı tır çarptı. Ağır yaralanan Abasıyanık, olay yerinde hayatını kaybetti.

Abasıyanık’ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. TIR sürücüsü Rafet S., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

"Korku dolu anları anlattı"
Kazanın gözü önünde yaşandığını söyleyen tır şoförü İbrahim Keklik, "Vefat eden abimiz sırayı sollamaya giden diğeri şoförü uyarıya giderken karşı taraftan gelen diğer tırın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. O anı gözümle gördüm, şahit oldum. Birden silah sesi gibi ses duydum hızlıca koşmaya başladım. Metrelerce sürüklenmiş" dedi.

A W090627 04A W090627 02A W090627 01