Yatay geçiş başvuruları başladı: İşte üniversite değişikliği için şartlar Yatay geçiş başvuruları başladı: İşte üniversite değişikliği için şartlar

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından “Sözlük Özgürlüktür” sloganı ile başlatılan ve okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Sakarya’da yürütülen faaliyetlerinden oluşan “Dilimizin Zenginlikleri Dergisi” dijital olarak hazırlandı.

Söz Varlığını Yeniden Keşfediyorlar

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıması, eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmesi; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığının içinde yeniden keşfetmeleri sağlanmaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Şöleni Gerçekleştirildi

Millî Eğitim Bakanlığının 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle başlattığı "Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Sakarya ili bünyesinde okul-kurum yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gördü. Ders yılı sonunda Aziz Duran Parkında projelerin ve çalışmaların da sergilendiği ve büyük ilgi gördüğü “Dilimizin Zenginlikleri Şöleni” gerçekleştirilmişti.

Özgün Projeler Dijital Paylaşımda

“Tematik Kelime Kartları, Öğrenci Dil Meclisi, Türkçenin Elçileri, Geleneksel Masal Şenliği Okul Röportajları, Millî Öğeler İçeren Şiir ve Şarkıların Öğretilmesi, Çocuk Hakları Sözlüğü, Türkçe Dijital Oyun ve Etkileşimli Kitap Okumaları vb” başlıklar altında Millî Eğitim Bakanlığının uygulama takviminde bulunan çalışmalara ek olarak özgün projeler de dijital dergide yer aldı.

Teşekkürler!

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş yaptığı açıklamada “Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin il genelinde planlamasını, yürütmesini, izleme ve değerlendirmesini yapmak üzere İl Yürütme Komisyonu; 16 ilçemizde İlçe Yürütme Komisyonu, tüm okullarımızda Okul Yürütme Komisyonlarını kurarak belirlediğimiz koordinatörlerle birlikte el birliği ve gönül birliğiyle öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanımasını, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmelerini; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmelerini sağlamakla birlikte anlama ve anlatma becerilerini de geliştiriyoruz. Huzur ve kardeşlik coğrafyası Sakarya’mızda projenin sahiplenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Okullarımıza, yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu anlamlı projeyi benimseyip çok kıymetli özgün etkinliklerle taçlandırıldıkları için teşekkür ediyorum. Projenin yürütme süreçlerini destekleyen velilerimize, okul aile birliklerimize, sivil toplum kuruluşları dahil tüm paydaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Projenin ilk yılını başarıyla tamamlamış olmanın ve gösterilen çabayı somutlaştırmanın gururunu yaşamakla birlikte önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapacağımız özgün çalışmaların planlama ve hazırlıklarını heyecanla başlatıyoruz.” dedi.