Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sakarya’ya atanan Vali Rahmi Doğan, görevine hızlı bir başlangıç yaparak basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doğan, ildeki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), tarım ve deprem hazırlıkları gibi kritik konulara değindi.
Vali Doğan, Sakarya’nın stratejik önemini vurgulayarak, Organize Sanayi Bölgeleri'ni yakından takip edeceğini söyledi. Şehirde 9 adet OSB bulunduğunu hatırlatan Doğan, bu bölgelerde yapılacak iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına dair fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.
Sakarya’nın hem sanayi hem de tarım alanında büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Doğan, "Şehrimiz dünya harikası bir şehir, İstanbul’daki yatırımcının gözü burada. Yapmış olduğum ziyaretlerde ilimizin aynı zamanda bir tarım şehri olduğunu gördüm. Tarımla ilgili sorunları konuştuk neler yapılabileceğini istişare ettik." ifadelerini kullandı.
Vali Doğan, Sakarya’daki görevinde ilk 10 gününü değerlendirdi ve çözüm bekleyen sorunların olduğunu dile getirdi. Bu sorunların üzerine gidileceğini belirten Doğan, "Görevimin 10. günü. Bekleyen dosyalar çözülmemiş sorunlar var. Vatandaşlarımızın devletten beklentilerini dinlemek için sokağa ineceğiz. Temel hedefimiz, vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmek" dedi.
Ayrıca, şehrin tüm paydaşlarıyla düzenli olarak bir araya gelmeyi planladığını söyleyen Doğan, her ay bir toplantı yaparak il genelindeki gelişmeleri değerlendirmek istediklerini ifade etti.
Gazetecilerin depremle ilgili sorularını yanıtlayan Vali Doğan, depreme hazırlık sürecinin önemine dikkat çekerek, "Depremde en kritik konu zemindir. Yapı stoğunun ve zeminin sağlam olması gerekiyor, çünkü depremin şakası olmaz" dedi. Hatay’da yaşanan deprem sonrası elde edilen deneyimlere de değinen Doğan, "Deprem anında ilin kendi imkanlarını kullanmak her zaman mümkün olmuyor. Ekipmanınız olsa operatör bulamıyorsunuz, operatör olsa iş makineleri enkaz altında kalabiliyor" dedi.
Doğan, depremden sonra yardımların dışarıdan sağlanmasının bazen mümkün olmadığını da belirtti. Doğan, "Hatay’da havaalanı ve otoyolların kitlenmesi yardımın ulaşmasını zorlaştırdı. Bu nedenle doğru yerlerde yapılaşmanın önemi büyük. Deprem günü konuşmanın anlamı kalmıyor, ne yapılacaksa depremden önce yapılmalı ve hazır olmalıyız" dedi.