Sakarya Üniversitesinde “İkinci UTİC Mezunlar Paneli’’ gerçekleştirildi.
21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrenciler mezunlara sektör hakkında sorular sorarak bilgi aldı. Moderatörlüğünü İşletme Fakültesinden Arş. Gör. Dr. Büşra Garip’in yaptığı Yağmur Asma, Emre Akbaş ve Erdem Över konuşmacı olarak yer aldı.
Uluslararası Ticaret Bölümü (UTİC) ile yollarının nasıl kesiştiğinden bahseden Sakarya Üniversitesi mezunları, öğrencilere yol gösterici önerilerde bulundu. Panele katılan mezunlar arasında olan Yağmur Asma UTİC'den mezun olmanın iletişim kurma, operasyon yönetme, sorun çözme gibi konularda beceri sahibi olmalarında önemli katkılar sağladığını belirtti.
Erdem Över, Sakarya Üniversitesinde mezun olmanın farklarına dikkati çekerek, alınan teorik bilgilerin oldukça yeterli ve sistemli olduğuna ve pratikte karşılık bulduğuna değindi.
Emre Akbaş ise Sakarya Üniversitesinden mezun olduktan sonra çalışma hayatına oldukça hızlı bir şekilde uyum sağlayabilme şansına sahip olduklarından bahsetti ve çalıştığı yerle yollarının kesişmesinin UTİC’in yaptığı etkinlikler sayesinde olduğunu vurguladı.
Etkinlik, sertifika takdimiyle sona erdi.