Sakarya Üniversitesi destekli SEAH Girişimsel Radyoloji Kliniğine, Avrupa Girişimsel Radyoloji Derneği (CIRSE) tarafından başarı hikayeleri arasında yer verildi.
Hizmete başladığında bir anjiyografi ve tek biyopsi odasıyla iki hasta takip edebilen radyoloji ünitesi, diğer bölümler ve hastane yönetiminin desteğiyle üç yılda farklı işlemleri hizmete sunmaya başladı.
Konuyla ilişkili CIRSE’ye açıklamalarda bulunan SAÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Taydaş, girişimsel radyolojinin klinik bir branş olarak yapılandırılması yönünde önemli bir adım atarak yataklı servis hizmetini devreye aldıklarını belirtti. Bu sayede Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı girişimsel radyoloji kliniklerinden birini kurduklarını dile getiren Doç. Dr. Taydaş, kliniğin başlangıçta yalnızca üç hemşireyle hizmet verdiğini, şu anda mevcut çalışan sayısının 30’u geçtiğini ifade etti.
Girişimsel radyolojinin klinik bir branş olarak etkin çalışabilmesinin için üç temel faktöre bağlı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Onur Taydaş, bunlardan ilkinin girişimsel radyolojinin bağımsız bir disiplin olarak kabul edilmesi ve hasta bakımının tüm süreç boyunca sağlanması, ikincisinin acil hastalara kesintisiz hizmet sunabilmek için girişimsel ünitenin 7/24 esasına göre çalışması ve sonuncusunun da her girişimsel radyoloğun, hastalarını hem yatarak hem de ayakta takip edebilmesi olduğunu belirtti.