17 Ekim 2024 tarihli Akademik Genel Kurul, Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
Konferansta Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan söz aldı.
“Büyük hedefler koyarsak, büyük başarılar elde ederiz”
Açılış konuşmasını yapan Akademik Kurul Onur Konuğu Prof. Dr. Metin Yerebakan meslek hayatındaki deneyimleri ‘Öğretim Üyelerimizle Deneyim Bölüşme’ adlı sunumla katılımcılara aktardı. Sunum boyunca öğrencilik hayatından mesleki deneyimlerine ve çeşitli konulara değinen Prof. Dr. Yerebakan gelecekte, yapay zekanın üniversite öğreniminden iş hayatına etkilerinin önemine dikkat çekti. Sakarya Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olma yolundaki desteğini yinelerken Sakarya Üniversitesinin ilk on üniversite içerisinde olmasını temenni etti. Büyük düşünmek, büyük hedeflere; büyük hedefler de büyük başarılara dönüşür diyen Prof. Dr. Yerebakan bilim, teknoloji ve sanayinin önemine dikkat çekerken öğretim üyelerinin öğrenciler için birer mentor olduklarını hatırlattı.
Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma yolunda ki hedeflerini hatırlattı. Prof. Dr. Horzum Araştırma Üniversitesi ve Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK) İzleme Kriterleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
“Projeler, girişimcilik ve hedefler temel konularımız”
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, konuşmasında girişimcilikle ilgili konulara değindi. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, ‘’Üç konuyu çok önemsiyoruz. Bunların başında projeler geliyor. Daha sonra girişimcilik ve hedefler, üniversitemizin önemsediği en temel konular. Proje bir sayıdan ibaret değil. Bir öğrencinin bir konuyu ele alması onu bir sorun olarak görmesi ve ona bir çözüm üretmesi başlı başına değerli bir şey. İyi mühendisler yanında iyi girişimci mühendisler yetiştirmek zorundayız, iyi kaymakamlar yanında iyi girişimci kaymakamlar yetiştirmek zorundayız. Mevlana’nın da dediği gibi yeni şeyler yapmamız gerekiyor, eskiden beri yapageldiklerimizi de hedeflerimiz doğrultusunda, daha iyi yapmamız lazım. Bunun için de paradigmalarımızı değiştirmemiz lazım. Bizler tarım toplumunda çağı yakalamıştık, sanayi toplumunu ıskalamıştık inşallah yeni aşamayı yeni gelişmeleri ıskalamayız ve insanlık tarihinde tekrar büyük söz hakkı elde edeceğiz. Sakarya Üniversitesi de insanlığın hedeflerine hizmet eden ve bunun gururunu yaşayan bir üniversite olacak’’ dedi.