Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi teşkilat toplantıları kapsamında ilçe ziyaretleri ve işyeri temsilcileri toplantılarına Akyazı ve Söğütlü ile devam etti.

Toplantılarda konuşan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi Murat Mengen Öğretmenlik Meslek Kanunu başta olmak üzere bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Mengen; Öğretmenlik Mesleği Kanunu kapsamında kariyer basamaklarında ilerlemede başvuru, sertifikaların düzenlenmesi ile geçici 3. madde başta olmak üzere uygulamaya ilişkin diğer hususlar için gerekli yönetmelik düzenlemesi ve yönetmelik kapsamındaki eğitim programları en geç 2025 Ocak ayına kadar tamamlanarak yürürlüğe konulmalıdır dedi.

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları 2025 yılı içinde gerçekleştirilmeli ve en geç iki yıllık periyotlar hâlinde düzenli olarak yapılmalıdır diyen Mengen, Öğretmenlerin alan değişikliği iş ve işlemleri 2025 yılı yarıyıl tatiline kadar gerçekleştirilmelidir.

Mengen; Öğretmenlerin, öğretmen adayı, ücretli öğretmen, şube müdürü, memur, özel öğretim kurumlarında uzman öğretici, usta öğretici, Millî Eğitim Akademisi’nde eğitim personeli olarak geçirilen süreler ile askerlik ve aylıksız izinde geçirilen süreleri uzman/başöğretmenlik ünvanları için aranan öğretmenlikte geçirilmiş hizmet süresine dâhil edilmelidir.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklanarak adayların atamaları bir an önce yapılmalıdır.

Yolda kalan tırlar emniyet şeridine alındı, trafik açılmaya başladı Yolda kalan tırlar emniyet şeridine alındı, trafik açılmaya başladı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu kapsamında hizmet puanı ve öğretmenlerin yer değişikliği başta olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde mevcut hakların korunması ve geliştirilmesi doğrultusunda gerekli değişiklikler ivedilikle yapılmalı, belirsizlik giderilmelidir.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu kapsamında görevlendirilmelerde aranacak şartlar, yeniden yönetici olarak görevlendirilme, başarı ölçütleri, Akademi tarafından verilecek eğitimler ve uygulanacak sınavlar başta olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği’nde mevcut hakların korunması ve geliştirilmesi doğrultusunda gerekli değişiklikler bir an önce yapılmalı, belirsizlik giderilmelidir.

Öğretmenlerin il içi yer değişikliği işlemlerinin mağduriyet üretmeden adil ve hakkaniyete uygun olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde ve tercihleri itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya konularak norm açığı oluştukça yer değişikliği taleplerinin bu sıraya göre karşılanması konularında Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmalıdır şeklinde konuştu.