Yıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Ülkemizde on binlerce evcil hayvan evlerde ve de evlerin bahçelerinde beslenmektedir. Aynı ortamı paylaştığımız can dostlarımızda psikolojik ya da psikiyatrik bir sorunun olabileceği hayvan sahibi olarak pek akılcı bize gelmiyor. İnsanlar psikolojik sorunlar yalnız insanlarda olabileceğini düşünüyorlar. Gerçeklerse görüntüğü gibi değildir. Onlarında bizim gibi birçok psikolojik sorunu olabiliyor. İnsan beyni ile köpek beyni arasında bariz farklılıklar olsa da, nörogörüntüleme teknikleriyle bakıldığında köpek beyni ile insan beyninin duygusal bilgiyi işleme biçiminde çarpıcı benzerlikler olduğu da görülüyor. Bu, köpek beyninin de hasara, kimyasal dengesizliğe ve duygusal travmaya bizim beynimiz kadar duyarlı olduğu anlamına gelir. Pek çok davranış sorunu uygun egzersiz, diyet ve eğitim yoluyla değiştirilebilse de, bazı köpekler, bazı insanlar gibi, eylemlerini kontrol etmek ve tam potansiyellerine ulaşmak için ek yardıma ihtiyaç duyabilir.
İnsanlar gibi köpeklerde de ilaç tedavisinin yanı sıra düzeltilmesi gereken davranış terapisi gerektiren zihinsel bozukluklar ve hastalıklar gelişebilir.
Can dostunuzda davranış problemleri gördüğünüzde mutlaka veteriner hekiminizden destek isteyiniz. Veteriner hekiminiz davranış sorunun tespit ettikten sonra ona uygun gerekli tedbirleri ve de ilaçları önerecektir. Davranış sorunları ihmale gelmez. Can dostunuz çok acı çekmektedir fakat size söyleyememektedir. Hayvan sahiplerinin can dostlarıyla olan ilişkilerinde mama ve de su vermek dışında can dostuna nasıl davranılması konularında bilgilerini artırmaları gerekmektedir. Biz burada yalnız kedi ve köpeklerden bahsetmiyoruz. Evlerde beslediğimiz kanatlılara kadar tüm canlardan söz ediyoruz . Son günlerde evde bahçede beslenen can dostlarımız psikolojik ve psikiyatrik nedenlerden dolayı kliniğimize baş vurular artmış durumdadır. Doğasına uygun olmayan talep ve davranışlar sonucu hayvanlarda davranış problemleri örnek olarak ,evcil hayvanlarda anksiyete, kompulsif bozukluklar, self agresyon, yalama dermatit, böğür emme, kedilerde, hiperstezi, idiopathic, cystitis, orofasiyal ağrı sendromu, lethal Acrodermatitis gibi bir çok davranış ve nöropsikoloji sorunları mevcuttur.
Bir zihinsel bozukluğa işaret eden davranışlar, aşırı kuyruk kovalama veya aşırı yeme gibi aşırıya kaçılmış oldukça tipik davranışlar olabilir veya daha önce evde eğitim almış bir hayvanda uygunsuz bir şekilde eleme gibi tamamen karakter dışı davranışlar olabilir.
Kompulsif yalama İştahın azalması Kolayca şaşırır Aşırı kuyruk takibi Uygunsuz yeme Uygunsuz eleme Letarji Takıntılı kovalama davranışları Aşırı yeme Aşırı uyku Hızlı hareket kabiliyetinde azalma Haksız agresif gösteriler
Can dostlarımız psikiyatrik ya da psikolojik sorunlar görüldüğünde vakit kaybetmeden vaktinde veteriner hekim meslektaşlarıma baş vurulduğunda vakaların çoğu kısa sürede rahatlayıp zamanla tedaviye bağlı olarak iyileşecektir. Can dostu sahibi olarak sizlerde, can dostunuzda eski mutluluğuna kavuşacaktır."