Duygu aktarımı da bir psikolojik şiddettir. Yetişkin çağlarınızda size devamlı duygu aktaran kişilerden uzak durmalısınız. Uzak duramayacak kadar yakınsanız da iletişimi en aza indirgemelisiniz.
Anneler babalar da duygularını bilinçsizce çocuklarına aktarırlar.
Çocuklardaki aşırılığın sebebi genelde budur. Çocuk aşırı mutsuz, aşırı korkak, aşırı öfkeli, aşırı titiz, aşırı bencil, aşırı umursamazsa sebebi bu olabilir.
Çocukluk çağında kirli duygularla beslenmiş bir amigdala, topladığı o kötü duygudan kurtulmak için yetişkin çağlarda beyne duygu aktarımı yapar. Ve siz nedensiz gergin, huzursuz, mutsuz hissetmeye başlarsınız.
İş hayatınızı, sosyal hayatınızı, ebeveynliğinizi, özel hayatınızı küçük yaşlarda beslendiğiniz o kötü duygular belirler.
Başarısız iş hayatınız varsa, başarısız sosyal hayatınız, başarısız özel hayatınız veya ebeveynlik yaparken zorlanıyorsanız bunun sebebi 0-12 yaşınızda maruz kaldığınız kötü duygulardır.
Anneniz babanız hangi duyguyu sizde eksik bıraktıysa yetişkin olduğunuzda o duyguya ya da zıttı duyguya tutulursunuz.
Örneğin anneniz babanız sizi hiç övmüyorsa ya sizi övmeyen birine tutulursunuz ya da öven birine kapılır sonra da sizi övmediği için ona öfkelenirsiniz.
Asıl öfkeniz veya övülmediğinizde duyduğunuz asıl gerginliğiniz anne babanızadır.
Küçük yaşlarda sadece anne baba değil varsa abi, abla, kardeş de kişiye duygu aktarımı yapabilir, hayatının ilerleyen dönemlerinde kişide bazı problemli ilişkilere yol açabilir.
Ve kişi hayatı boyunca eksik olan duygusunun peşinden gider.
Ta ki fark edip kendisiyle yüzleşene kadar…
Sevgilerimle…
Mail: gamze88karadag@gmail.com