Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde Çamur Şekillendirme kursunda toprağın sade ve doğal dokusu sanatkâr ellerin ruhuyla işleniyor.


Eski dönemden izler

Selçuklu ve Osmanlı seramik sanatından ilham alarak şekillenen eserler, eski dönemlerin hikayesini ve İslam sanatının tevazu, sabır ile estetik anlayışını yansıtıyor.


Usta ellerde hayat bulan eserler, önemli bir kültürü yaşatırken görenleri de adeta büyülüyor.


Birçoğu sanat hayatına adım attı

Çamur şekillendirme kursunda 10 yıldır eğitim veren Mehmet Hüseyin Karaca, “Yaklaşık 10 yıldır çamur şekillendirme kursu eğitmenliği yapıyorum. Bu süre zarfında pek çok öğrencim kendi işyerlerini açarak sanat hayatına adım attı. Kurslara katılan arkadaşlarımız çalışmalarını hala sürdürüyor ve aramızdaki bağlar kopmadan fikir alışverişine devam ediyoruz. Yeni katılan arkadaşlarımıza da bu sanatı öğretmeye, onların gelişimine destek olmaya çalışıyorum. Bu kursları son derece faydalı buluyorum. İnsanlar burada hem yeni bilgiler öğreniyor hem de kendi yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor” dedi.


“Bu hizmet çok faydalı”

Çamur şekillendirme kursunda eğitim gören Gülseren Buldur, “Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’ne bu yıl ikinci kez katılıyorum. Daha önce çamur ve kaligrafi kurslarına katılmış ve çok memnun kalmıştım. Kursta yeni arkadaşlar edindim. Bu da benim için çok kıymetli oldu. Hocamızın bilgisi ve yaklaşımı sayesinde kurs oldukça verimli geçiyor. Bu tür kursların, özellikle ev hanımları ve çalışan kadınlar için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Hem yeni şeyler öğreniyor hem de günlük hayatın temposundan bir nebze olsun uzaklaşıyoruz. Belediyenin bu hizmeti gerçekten çok faydalı ve katkı sağlayıcı. Bu imkanları bizlere sundukları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


“Harika bir fırsat…”

Çamur Şekillendirme kursunda eğitim gören Feyza Cihan isimli genç ise, “Çamur şekillendirme kursuna bu yıl ilk kez katılıyorum. Belediyemize bize sunduğu bu imkândan dolayı teşekkür ediyorum. Bu kursta kendimi geliştirmek ve daha fazla şeyler öğrenmek istiyorum. Şu an masaüstü çalışmalara odaklanıyorum. Örneğin, kurabiyelik ve fincan gibi ürünler üzerinde çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda tornada da kendimi geliştirmek istiyorum. Bu kurs hem öğrenmek hem de yaratıcı üretimler yapmak için harika bir fırsat” dedi.

Sapanca Gölü'nde su metrelerce çekildi Sapanca Gölü'nde su metrelerce çekildi


SAMEK bünyesinde Sakarya Sanat Galeri’nde devam eden Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi kurslarında ortaya çıkan eserler, eğitimlerin sonunda oluşturulan sergilerle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.