Program ilk olarak Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, grip ve Covid-19 hakkında önemli açıklamalarda bulunmasıyla başladı. Karabay, Covid-19’un artık ölümcül bir tehdit olmaktan çıktığını ve kış aylarında görülen sıradan bir soğuk algınlığına dönüştüğünü ifade etti. Programda gazeteciler Hüseyin Cumalı, Zafer Tokuş, Hakan Turhan ve yorumcu Raif Ugan’ın salgın ile ilgili sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Karabay, mevsimsel olarak vaka sayısının normal olduğunu belirterek, “Bunu salgın olarak tanımlayamayız, verilere baktığımızda geçen seneye oranla başvuran sayısı daha bile az” ifadelerini kullandı.
Karabay, gripten korunmak için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, portakal ve mandalina gibi vitamin açısından zengin besinlerin yeterli olduğunu, ek takviyelere gerek olmadığını belirtti. Grip hastalığı ile ilgili bilgi veren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, şunları söyledi, “Grip dediğimiz hastalığın aslı paçavra hastalığı Cumhuriyet'in ilk yıllarında buna paçavra hastalığı denmiş, insanı paçavraya çevirir; çok şiddetli kas ağrıları, inanılmaz ateş, öksürürken içinizin parçalanıyormuş gibi bir hisle gelebilirsiniz. 1918 döneminde çok ciddi ölümler de yaşanmış. Grip hastalığının ölümcül olduğu durumlar, bağışıklığı yetersiz olan, kanserli ve yaşlılar gibi gruplarda ölümcül olabilir. Normal sağlıklı insanlarda grip 2-3 gün yatırır”
Grip hastalığından korunmak için yapılabilecekler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Karabay, takviye ilaçlar için şu ifadeleri kullandı “Normal bir beslenme şekliyle, portakal mandalina gibi besinler yediğiniz takdirde takviyeye ihtiyaç yok” dedi. Gazeteci Hakan Turhan’ın "Covid-19 hâlâ var mı?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Karabay, Covid-19’un artık 2020 yılındaki gibi ölümcül olmadığını vurguladı. Karabay, Hakan Turhan'ın “Covid19 var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi, “Covid19, artık kışın rastlanan soğuk algınlığı hastalığı oldu. 2020 yılında ilk geldiği yıllardaki gibi zatürre yapıp ölümcül hale gelmiyor. Covid19 var, olacak, önümüzdeki yıllarda da olacak” diye konuştu.
Programda, Covid-19 aşıları ile kalp krizi arasında bağlantı olduğu iddialarını da yanıtlayan Karabay, bu iddiaların bilimsel bir temele dayanmadığını belirtti. Covid-19 aşısı olanların kalp krizinden vefat ettiği iddiaları ile ilgili soruya yanıt veren Karabay ise şu açıklamada bulundu;
“2020 yılında daha varyantları oluşmadan Covid geçiren hastaları, o dönemlerde inme ve kalp krizi ile hastanelere sevk ettik. Bunun nedeni, Covid hastalığının damarların yapılarını bozmasıydı. Aşılananlarda kalp krizi oluyor diye yorumlar oluştu, ancak yapılan araştırmalar sonucunda çıkan sonuç, Covid aşılarının kalp krizi geçirmeye yol açmadığı. Gençlerde kalp krizinden ölenlerde bu düşünce hakim ancak bilimsel olarak böyle bir sonuç yok. Bunun hem biontech hem de Amerikan aşısı için testleri var ancak bu iddialar kanıtlanmadı”
Program CADDER Başkanı Yaşar Yıldırım’ın “Çark Caddesi üzerindeki Çark Kışla kaldırılıp yerine alış merkezi yapılmalı” sözlerinin masaya yatırılmasıyla sürdü. Kısa adı CADDER olan Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği'nin geçen hafta düzenlediği basın toplantısında dikkat CADDER Başkanı Yaşar Yıldırım, Çark Caddesi'nde kentsel dönüşüm öncesi esnaf için yeni bir yer oluşturulmasını, bu yerin Çark Caddesi’ne yakın bir noktada bulunan 45 dönüm üzerinde askeri alanın ticaret merkezine dönüştürülmesini önerdi. Adapazarı Çark Caddesi'nde kentsel dönüşüm ile ilgili kısa adı CADDER olan Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği Başkanı Yaşar Yıldırım ve dernek üyeleri basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Çark Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşan Başkan Yıldırım, dönüşümün bölge esnafını mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, dönüşümden önce esnaf için yeni bir yer oluşturulmasını, bu yerin Çark Caddesi’ne yakın bir noktada bulunan 45 dönüm üzerinde askeri alanın ticaret merkezine dönüştürülmesini önerdi.
Yıldırım, "Çark Caddesinde kentsel dönüşüm öncesi esnafa 'çık buradan' demeden önce 45 dönüm üzerinde askeri alanın ticaret merkezine dönüştürülerek esnafların burada faaliyete geçtikten sonra Çark Caddesi dönüşüme alınmadır" diye konuştu. İşte bu öneriye gazeteci Hakan Turhan, “Şehre ihanet” olarak yorum yaptı.
Yapılan bu yorumlardan sonra oluşan polemik canlı yayında da sürdü. Görüntülü olarak programa bağlayan Başkan Yıldırım, kendisinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Cadde esnafını düşündüklerini belirten Yıldırım ile gazeteci Hakan Turhan arasında tartışmaların yaşandığı o anlarda CADDER eski Başkanı Kemal Turgaç’ta kavgaya dahil oldu. CADDER Başkanı iken konuyu ilk gündeme getiren Kemal Turgaç’a bu kez gazeteci Zafer Tokuş yüklendi. Tansiyonun yükseldiği o anlarda Sakarya Garnizon Komutanlığı’nın bulunduğu alanın gazeteciler yeşil alan kalması gerektiğinde fikir beyan etti.
Özel okullarda fahiş artışlarla ilgili konuşan gazeteci Hakan Turhan ise çocuğunun okulunda yaşadığı olayları canlı yayında aktardı. Özel okulların yemek fiyatları üzerinden istediğini almak için çaba gösterdiğini dile getiren Hakan Turhan durumu Milli Eğitim Sakarya İl Müdürlüğü’ne taşıdığını aktırdı. Karasu’da bulunan Menzil tarikatına ait evlerin yıkımıyla birlikte gazeteciler Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı teşekkür etti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Kentsel Dönüşüm ise programda uzun süre konuşuldu. Gazeteci Hüseyin Cumalı hafta içi yapılan Tığcılar Mahallesi’ndeki hak sahipleriyle ilgili toplantının önemine işaret ederek, “Bu toplantıda hak sahiplerine istediğinizi sorun dendi” diye konuştu.
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un önümüzdeki Şubat ayında yapılması planlanan AK Parti Kongresi’ndeki durumunun da konuşulduğu programda AK Parti Sakarya İl başkanlığı’nın yeni yönetimi ele alındı.