Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SUBÜ’nün de destekleyici ortakları arasında yer aldığı 6’ncı Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı (ICONDATA’24) ile 3’üncü Uluslararası Siber Güvenlik ve Adli Bilişim Konferansı’nda (ICONSEC) bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Konferansların destekleyici ortakları arasında SUBÜ’nün yanı sıra Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Kosova’nın başkenti Priştine’de bulunan AAB Kolej yer alıyor. ICONDATA’24 veri/veriseti temelli hem fen hem sosyal bilimlerden bilimsel çalışmalara yer verirken, ICONSEC ise kriptoğrafi, siber güvenlik, adli bilişim, siber risk yönetimi, siber saldırı tahmin sistemlerine odaklanıyor. 6 Eylül’e kadar devam edecek konferanslar Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenleniyor.

İş birliklerine katkı sağlayacak

SUBÜ’de Erasmus’u bilmeyen birim kalmadı SUBÜ’de Erasmus’u bilmeyen birim kalmadı

Veri biliminin dijital dönüşümdeki önemini vurgulayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık; üniversite olarak yapay zekâ ve kodlama alanında önemli yatırımlar yaptıklarını, öğrencileri geleceğin iş dünyasına hazırladıklarını belirtti. Veri biliminin sadece iş dünyası değil, sağlık, sanayi ve eğitim gibi birçok alanda da büyük etkileri olduğunu ifade etti. Üniversitenin, ‘3+1’ ve ‘7+1’ Eğitim Modelleri ile öğrencilere hem teorik bilgi hem de pratik deneyim kazandırdığını söyleyerek, bu sayede öğrencilerin mezun olduktan sonra iş hayatına daha kolay adapte olabildiklerini vurguladı. Ayrıca, konferansların uluslararası iş birliklerine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Yarının dünyasına hazırlanıyoruz

SUBÜ’nün Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu gibi birimleriyle üniversiteler arasında dijital dönüşümde fark oluşturduklarını belirten Sarıbıyık, “Dijital dönüşüm, bizim için son derece önemli bir gündem maddesi. Tüm öğrencilerimizin yapay zekâ ve kodlama dersleri almasını sağlayarak, onları geleceğin dijital dünyasına hazırlamayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk kez Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğümüzü açtık ve 700’ün üzerinde öğrencimiz burada görev 7/24 istifade ediyorlar. Öğrencilerimizi yarının dünyasına hazırlamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bugün burada, uluslararası iş birlikleri ve veri biliminin gücüyle daha sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmek adına büyük bir fırsata sahibiz” ifadelerini kullandı.