CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu Cumhurbaşkanlığı önseçimini bu pazar günü gerçekleştirildi.
Gerçek bir genel seçimde olduğu gibi oy verme işlemi sabah 8’den sonra başladı ve akşam 19'da sona erdi.
CHP’ye üye olan her vatandaş, partinin önseçim sandığında oy kullanabildi. Partiye üye olmayan vatandaşlar için ise önseçim sandığının yanında bir “Dayanışma Sandığı” yer aldı.
Ön seçim için Sakarya'da 16 ilçede 108 sandık CHP üyeleri için, 108 sandık ise üye olmayan vatandaşlar için kuruldu.
Sakarya'da oy kullanmak isteyenler sandıklarda büyük yoğunluk oluşturdu.
CUROĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Oğuzcan Curoğlu, Sakarya’da düzenlenen demokrasi buluşmasında halkın Ekrem İmamoğlu’na ve milletin iradesine güçlü şekilde sahip çıktığını vurguladı. Binlerce yurttaşın alanları doldurduğunu belirten Başkan Curoğlu, bu coşkulu katılımın adalet ve demokrasiye olan inancın göstergesi olduğunu söyledi.
"MİLLET EMANETİNE SAHİP ÇIKIYOR"
Başkan Curoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Sakarya’daki tablo her şeyi özetliyor. Millet, kendisine ait olan emanete, iradesine, Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkıyor. Binlerce yurttaşımız sel olup meydanlara aktı. Hep birlikte, kararlılıkla, demokrasi için ayağa kalkıyoruz. Bu halk iradesini çiğnetmez, susmaz, geri adım atmaz.”
“DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANIYORUZ”
Sakarya’da düzenlenen kitlesel buluşmanın demokratik bir tepki olduğunu belirten Oğuzcan Curoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün Sakarya’da gördüğümüz tablo, halkın gücünün en açık yansımasıdır. Bu bir sahiplenme, bu bir demokrasi nöbetidir. Hiçbir güç halkın sesini bastıramayacak. Biz buradayız, birlikteyiz, dayanışma içindeyiz.”
CHP Sakarya İl Başkanı Oğuzcan Curoğlu, mücadelelerinin yalnızca bir kişiye değil, halkın iradesine sahip çıkma mücadelesi olduğunu belirterek, tüm yurttaşları bu kararlılığa ortak olmaya davet etti.