Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan İlçe Başkanı Nalan Yedekçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıl dönümünü kutlayarak, bu özel günün Türk milletinin egemenliğini kazandığı, bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı bir gün olduğunu belirtti.
Başkan Yedekçi, mesajında şu ifadeleri kullandı: “23 Nisan, Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği, bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı bir gündür. 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, halkın iradesinin en büyük simgesi olmuştur. Bu anlamlı gün, sadece Türk milletinin değil, tüm dünya halklarının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesidir.”
Yedekçi, 23 Nisan’ın çocuklarımıza ithaf edilmesinin önemini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklarımıza ithaf ederek, onlara olan güvenini bir kez daha ortaya koymuştur. Bugün, çocuklarımız Cumhuriyetimizin teminatıdır. Onların mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde büyümesi için hep birlikte çalışmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu bayram, çocuklarımıza olan inancımızın simgesidir.”
“Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek diliyorum.”