Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Sabri Anıl Özkan, Adapazarı Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı’nın uzun süredir kamuoyundan uzak kaldığını belirterek kamu görevlilerinin erişilebilir olması gerektiğine dikkat çekti.

Özkan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Adapazarı Orman İşletme Müdürü Sayın Serdar Kabakçı’nın uzun süredir kamuoyundan uzak olması ve tarafımıza yaklaşık 1,5 yıldır randevu verilmemesi, kamu görevlilerine duyulan güveni zedelemekteydi. Kendisinin sağlık durumu ve görevi başında olup olmadığı konusunda endişeler taşıyorduk. Ne mutlu ki, öğrendiğimiz kadarıyla Sayın Kabakçı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile geçtiğimiz gün bir görüşme gerçekleştirmiştir. Kendisine sağlıklı oluşundan ötürü geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ancak, kamu kaynaklarının şeffaflığı ve hukuka uygunluğu konusunda taşıdığımız hassasiyet, bugün de dün olduğu gibi devam etmektedir. Meserret Bahçe’de imar kanununa açıkça aykırı şekilde yapılanmaya karşı, usulüne uygun bir şekilde gerekli tebligatları bizzat kendisinin düzenlemiş olması elbette bir görev gereğidir. Ancak ne yazık ki, bizler de aynı hassasiyeti taşıyan yurttaşlar ve temsilciler olarak yaklaşık 1,5 yıldır Orman İşletme Müdürlüğü’nden randevu alamamakta, bilgi ve denetime kapalı bir süreçle karşı karşıya kalmaktayız.

Bir kamu görevlisinin görevini yerine getirirken tarafsız ve erişilebilir olması, adaletin ve kamu düzeninin temel şartıdır. Bizler bu şehirde usulsüzlüğe, ranta, adaletsizliğe karşı durduğumuz için kapılar bize kapatılıyorsa, bu bile tek başına içinde bulunduğumuz durumu gözler önüne sermektedir.

Ekrem İmamoğlu'ndan Sakarya'ya mesaj var! Ekrem İmamoğlu'ndan Sakarya'ya mesaj var!

Gün gelecek, adalet tecelli edecek; korku ile yönetilen değil, hukukla yönetilen bir şehir ve bir ülke inşa edilecektir. Bu uğurda mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizler, bu şehirde huzuru, adaleti ve halkın menfaatini savunmaya ant içtik."