Nurettin Eryılmaz
Adapazarı Bosna Caddesi üzerinde bir günde iki farklı trafik olayı, gergin anların yaşanmasına neden oldu.
İlk olay, kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobil sürücüsü ile motosikletli kuryeler arasında yaşandı. İddiaya göre, yeşil ışık yandığında hareket etmeyen kuryeler ile otomobil sürücüsü arasında sözlü tartışma başladı. Aracından inen sürücü, “Neden hareket etmedin?” diyerek kuryenin üzerine yürürken, kurye ise “Yeşil yanmış fark etmemişim. Acelen mi var? Kamera çekiyor, ehliyetine el konulacak” yanıtını verdi.
Tartışma büyürken otomobil sürücüsü, “Ben iş adamıyım, sen işçisin. Biraz saygılı ol. Yan yana muhabbet ederek durmanız doğru mu?” diye çıkıştı. Kurye ise, “Benim yaptığım yanlış ama en büyük yanlış sende. Kamera kayıtta, ehliyet gitti ağabey” diyerek karşılık verdi.
Aynı cadde üzerinde yaşanan ikinci olayda ise motosikletli kurye, önünde ani fren yapan hafif ticari araca arkadan hafif şekilde çarptı. Kaza sonrası kurye, “Birden durdun, motosikleti döndüremedim” derken, araç sürücüsü ise “Nasıl gidiyorsunuz? Lambayı kırdınız, masrafımı ödeyin” diyerek tepki gösterdi. Taraflar arasında yükselen tansiyon, olay yerinde bulunan polis ekiplerinin müdahalesiyle yatıştırıldı. Polis, “Sakin olun. Aracınızı kenara çekip konuşun, trafiği engellemeyin” diyerek tarafları uyardı.