SESOB’un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu Toplantısında sorunları dile getiren Başkan Akdardağan, esnafın öncelikli iki istediğine vurgu yaptı. Özellikle zincir ve yerel marketlerin açılış kapanış saatlerine düzenleme yapılmasını isteyen Başkan Akdardağan ayrıca şehirde yöresel ürünler adıyla açılan kermeslere izin verilmemesini istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a seslenen Oda Başkanı Akdardağan “Göreve geldiğinizden bu güne kadar esnaflarımız ve toplum açısından yaptığınız çalışmalarla büyük takdir görüyorsunuz. Bakkal ve Pazarcı Esnafları olarak, özellikle seçim çalışmalarınızda söylediğiniz “Esnafımızın istemediği bir şeyi yapmam” sözünüzü gördük ve gösterdiniz. Göreve gelir gelmez esnafın rahatsız olduğu işletmesi Büyükşehir Belediyesine ait olan süt, yumurta büfelerini kaldırdınız. Çalışma mesainizin bir bölümünde esnaf ziyaretlerine önem vererek ziyaretler gerçekleştiriyorsunuz. Esnaflarımızın bu ziyaretlerden çok memnun olduğunu görmekteyiz. Yine “Bu şehri ortak akıl ile yönetelim” dediniz ve bu sözünüzü söylemde bırakmadınız, eyleme dönüştürdünüz. Şehri beraber yönetmek adına çalıştay düzenlediniz. Bu çalıştayda şehrin dokusunu çıkardınız. Yapılan bu çalışmalarınızdan ötürü, şahsım ve esnaflarımız adına size teşekkür ediyoruz.” Dedi.

İsteklerini açıklayan Başkan Akdardağan, “Esnaflarımızın talepleri doğrultusunda öncelikle iki konuda isteğimiz var. Birincisi; zincir ve yerel marketlerin açılış ve kapanış saatleri, bakkal ve büfelerle aynı olmasından dolayı bizler yerel esnaf olarak, bu gün iş yapmakta zorlanıyoruz. En azından zincir ve yerel marketlerin açılış saati 10:00 olup, kapanış saati de 20:00 yapılırsa, sabah ve gece arda kalan zamanlarda bakkal ve büfeci esnafımızda iş yapmış ve evine ekmek götürmüş olur. Daha doğrusu geleneksel kanat dediğimiz bu şehrin esnafına yaşam hakkı tanımış olursunuz.” Dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'ya saldırıda yeni gelişme Cübbeli Ahmet Hoca'ya saldırıda yeni gelişme

Başkan Akdardağan, “İkinci husus ise; şehrimizde kurulan kermeslerle ilgili. Yöresel ürünler adı altında açılan bu kermesler esnafımıza ciddi zarar vermektedir. Bu kermeslerin Ankara’dan izin alınarak şehrimizde açıldığı, satılan ürünlerde Tarım Bakanlığı işletme izin belgesinin ve üretim izninin olmadığı, üretim tarihi, son kullanma tarihi, ürün etiketinin gibi asli unsurların olmadığını görmekteyiz. Ayrıca bu tip kermesler vergisel anlamda kayıtdışılığıda arttırmaktadır. İlimizde ilk kermes Garın içinde, ikincisi Kentpark’ın otoparkında açıldı. Burada satılan ürünlerin hijyenden uzak yerlerde satıldığı görülmektedir. Biz esnaflar olarak her türlü denetime tabi tutulduğumuz halde bu gibi yerlerde ilgili kurumlar tarafından denetim yapılmamaktadır. Esnaflarımız hangi ad adı altında olursa olsun, bu tip yerlerin açılmasını istememektedir. Gelin hep birlikte kurum ve kuruluşlar olarak bunların açılmaması için hareket edelim. Oda olarak bu yönde alınacak karar ve yaptırımlara tam destek vereceğiz.” Dedi.