Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tüneli Şantiyesi'nde yerinde incelemelerde bulundu. Burada yaptığı basın açıklamasında, birbirine en uzak illerden olan Antalya ve Mersin arasında, halihazırda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan yolun 483 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, “Biz gerek şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla gerekse de içinde bulunduğumuz Gökçebelen Tüneli’nin olduğu bölümü de kapsayacak yapımı devam eden çalışmalarla yolumuzu 440 kilometreye düşürmüş olacağız. 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeritli yolumuzda 440 kilometrenin yaklaşık 404 kilometresini bitirmiş durumdayız. Bunun bir bölümü Mersin bir bölümü de Antalya il sınırları içerisinde kalıyor.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Gökçebelen Tüneli’nde devam eden çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Tünelimizin sol tüpü 11 bin 89 metre, sağ tüpü de 11 bin metre. Arkadaşlarımız her seviyede çalışmaya devam ediyorlar. Tünellerde 8 aynada çalışıyoruz, toplamda 22 bin 89 metre uzunluğundaki iki tünelde yaklaşık 5 bin 700 metrelik kesimde kazı ve destekleme işlemlerini bitirdik. Böylece, tünelimizin yaklaşık yüzde 26’lık bölümünü gerekli emniyet işlemlerini sağlayarak bitirmiş olduk.” İfadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları’ndan MADKOM kararı: 38 sefer iptal edildi Türk Hava Yolları’ndan MADKOM kararı: 38 sefer iptal edildi

Gökçebelen Tüneli’nin bağlantı yollarıyla yaklaşık 12,5 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Uraloğlu, “Yaklaşık 20 kilometrelik bir bölümü bypass ediyor. Burada normal şartlarda 27 dakika süren seyahat, tüneli bitirdiğimizde, yasal hız sınırlarına uyarak, sadece 10 dakikaya inecek ve güvenli bir trafik sağlamış olacağız.” Diye konuştu. Uraloğlu, sürenin kısalmasıyla yıllık 575 milyon lira da tasarruf edileceğinin altını çizerek, Akdeniz’in çevre hassasiyetine de vurgu yaparak, “Buradaki karbon salınımından da yaklaşık 9 bin 31 ton tasarruf etmiş olacağız. Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Mevsim şartları herhangi bir olumsuzluk getirmiyor. Dolayısıyla 7 gün 24 saat, 365 gün çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah yolumuzu bitirdiğimiz zaman birbirine uzak 2 ilimizi birazcık daha yaklaştırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

“Kanunumuza Uymayan Tarafları Yerine Getirdikleri Zaman Biz de Gerekli İşlemi Yaparak Bu Erişim Yasağını Kaldırmış Olacağız”

Sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim kısıtlaması hakkında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin bir hukuk ülkesi olduğunu vurguladı.  Uraloğlu, “Ülkemizin koyduğu kurallar var, ülkemizin değerleri var hassasiyetleri var bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde de temsilcileri bulunan ki tamamının temsilcisi var. Bazı sosyal medya platformları var biz bunlara bizim istediğimiz uygulanmasını istediğimiz belli kurallar var kanunlar var yönetmelikler var mevzuatlar var. Zaman zaman bunlara uyulmasında gerekli yaptığımız uyarılara rağmen uyulmasında bazı problemler görüyoruz bu da bizim şu andaki en son bütün uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları katalog suçları dediğimiz bir çerçevemiz var o çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları hassasiyetlerimizi kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemi yaparak bu erişim yasağını kaldırmış olacağız.” Diye konuştu.

Uraloğlu, hem hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınmadığı takdirde gerekli müdahalelerin yapıldığını belirterek, “Bu anlamda vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki yetkiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde size de aktardığım gibi net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli oradaki eksiklikler belli o eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız ama burası bir bağımsız bir ülke kanunları kuralları olan bir ülke herkesin de bu kanunlara bu kurallara uymasını istiyoruz net olarak.” dedi.