GÜNDEM

Ada Hayat içinde tarihi canlı yayın: Bir zamanlar hayaldi şimdi gerçek oldu

Abone Ol

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıldönümü nedeniyle TV 264’te yayınlanan "Gazeteciler Soruyor Özel" programında tarihi bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteciler Zafer Tokuş, Hüseyin Cumalı, Müjdat Çetin, Ahmet Bağ ve Hakan Turhan'ın sorularını samimi ve objektif olarak yanıtlayan Işıksu, Ada Hayat Kentsel Dönüşüm Projesi’nin nasıl başladığını bir kez daha ekran başında kendisini izleyen on binlere anlattı.

 Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi Uygulama Alanı'nda bir yandan çalışmalar sürdüğü bir yandan canlı yayın yapıldığı programda Işıksı, çalışmalarla ilgili önemli bilgileri aktardı. Zemin ile ilgili yapılan çalışmaları da canlı yayında aktaran Işıksu, “Ada Hayat artık yükselmeye başladı. Şu anda canlı yayındayız. Proje uygulama alanında biz konuşurken arkamızda ekipler çalışıyor. Biz en başından bu yana ruhsat kesiminden 15 ay sonra bu iş bitecek diyoruz. Çok şükür şuanda hedefimizde bir sıkıntı yok” dedi. Gazeteci Hüseyin Cumalı ise, “ 17 Ağustos depreminin 25. yıldönümünde Ada Hayat içinden canlı yayın yapmak tarihi bir olaydır. Ada Hayat ile birlikte artık Sakarya’da kentsel dönüşüm yol almaya başladı” dedi.

Ada Hayat sonrasında kentsel dönüşümle ilgili bir çok bina sahibinin Adapazarı Belediyesi ile irtibat kurduğunu dile getiren Başkan Işıksu, “ Ada Hayat Projesi'nin başlamasından bu yana yapılan çalışmalarla birlikte kentsel dönüşüm hızlandı. Farkındaysanız şehrin bir çok noktasında çok katlı binalar yıkılmaya başlandı. Bazı binalar riskli olduğu için mühürleniyor.  Şu anda şehir merkezinde 237 bina yıkılıyor, yıkılması için geri sayım içinde ve bu sayı sürekli artıyor. Riskli yapı tespiti yapılan 40 binadan, 32'sinin yıkımının tamamlandı. Buradan halkımıza sesleniyoruz. Kentsel dönüşüm yapmak isteyen herkesi Adapazarı Belediyesi’ne davet ediyorum” dedi.

Işıksu, ayrıca Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlattıkları kapsamlı zemin iyileştirme çalışmalarına da değindi. Bu çalışmaların ardından Adapazarı genelinde zemin iyileştirme konusunda ciddi bir hassasiyet oluştuğunu gözlemlediklerini belirten Işıksu, "Özellikle 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin ardından zemin açısından önlem alınması gereken bölgelerde belediye olarak zemin iyileştirme çalışmalarını zorunlu tuttuk. Bu tutumun şehir genelinde de örnek olduğunu gözlemlemekten memnuniyet duyuyoruz," dedi.

Adapazarı Katlı Pazar Yeri’nin Kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla ilgili gazeteci Hüseyin Cumalı’nın sorusunu yanıtlayan Işıksu, “Bilindiği gibi Ada Hayat projesi başladıktan sonra biz Katlı Pazar Yeri esnaflımızla, oda başkanlarımızla oturduk ve konuştuk. Ada Hayat dahil bütün bu konuşmalarımızı şeffaflıkla yapıyoruz. Biz Katlı Pazar yeri’ni bir ada olarak düşünüyoruz. Yani Katlı Pazar Yeri ve çevresindeki binaların bulunduğu ada da kentsel dönüşüm planlıyoruz. Burada sorun şu ki katlı pazaryerinde esnafımız çalışıyor. İşte bu çalışan esnafın proje yapılırken de çalışması, işlerinin sekteye uğramaması için uğraşıyoruz. Bu nedenle bir yandan inşaatın bir bölümü yapılırken, diğer yanda esnafımız çalışabilir. Böyle bir düşüncemiz var” diye konuştu.

{ "vars": { "account": "UA-158639220-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }