SPOR

2024-2025 sezonu Sakarya'da fair play sezonu ilan edildi

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya’da yeni göreve başlayan Futbol İHK Başkanı ve yönetimini makamında misafir etti.

Abone Ol

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya’da yeni göreve başlayan Futbol İHK Başkanı ve yönetimini makamında misafir etti. 

Başkan Yaşar Zımba, 5 Ekimde başlayacak yeni sezonun hayırlı olmasını temenni ederek, hakemlerimize görevlerinde başarılar diledi. 

Ziyaret nedeni ile bir araya gelen spor taban birlikleri aldıkları karar ile 2024/2025 sezonunun Sakarya da Fair Play  yılı, sezonu olarak ilan edilmesini kararlaştırdılar. 

Ziyaret ile birlikte yapılan toplantıya futbol taban birlikleri adına ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya Futbol İHK Yeni Başkanı Özgür Aygün, Sakarya İHK Başkan Vekili Gürkan Tenekeci, Sakarya İHK Atama Sorumlusu Ömercan Yalep, Sakarya İHK Gözlemci Atama Sorumlusu, Güral Şengül Sakarya Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, Futbol Tertip kurul üyesi, Erenler Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özcan Çelikten, Sakarya Saha Komiserleri Dernek Başkanı Yıldız Sarıoğlu, ASKF Başkan vekili Necmettin Koçak, ASKF Başkan yardımcısı Uğur Kobaş, ASKF yöneticisi Niyazi Aka, ASKF Disiplin Kurulu  üyesi Burhan Karpuz, TÜFAD Başkanı Tamer İlaçan, Hakemler Derneği Başkan Vekili Fatih Altuntaş katıldılar. 

Fair Play ruhunu yaşayacak, centilmenliğin ön planda olduğu şiddetin, küfürün olmadığı,  sahalarda, Takımların dürüstçe mücadele ederken, kart görmeden sezonu bitiren takımlarımıza ASKF tarafından çeşitli hediyeler, TÜFAD tarafından 10 adet maç topu, Doğukan Tekstil tarafından 22 kişilik forma takımı hediye edilecek.  

Fair Play şartları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak. Hediyeler  ve teşvikler çoğaltılacak. 

ASKF Başkanı Yaşar Zımba "2024.2025 sezonunu taban birlik yöneticileri ile Sakarya da Fair Play yılı, sezonu ilan ettik. Centilmenliğin ön planda olduğu, Şiddetin ve küfürün olmadığı saygının, sevginin ön planda olduğu maçlar bizlerin tek hedefi. Bu hedefimiz doğrultusunda sahalara gerekli uyarı pankartlarını asacağız, bu konuda bize yardımcı olan takımlarımızı ve hatta seyircileride ödüllendireceğiz. Güçlü gençlik, güçlü Sakarya, güçlü Türkiye istiyorsak gençlerimizi şiddetten, küfürden ve her türlü kötü ortamdan uzak tutmamız gerekiyor. Bizler bu konuda taşın altına elimizi koyuyoruz. Spor;  Sevgi, Barış, kardeşliktir. Bu üç olguyu şiar edinerek, Fair Play anlayışı  ile takımlarımızı müsabakalarını yapmaya davet ediyoruz." dedi.

{ "vars": { "account": "UA-158639220-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }