Yasemin Sude Karabaş-Nelab Ansarı

Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları kararlılıkla sürdürmeye çalışıyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmesiyle tüketiciler tepki vermek için harekete geçerek duruma yeni bir boyut kazandırdı. On binlerce vatandaş, kafelerde ve restoranlarda fiyatların çok yüksek olması nedeniyle 20-21 Nisan tarihleri arasında boykot kararı uyguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “makam aracı” haberine yalanlama Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “makam aracı” haberine yalanlama

Gündemin ve sokağın nabzını tutmayı sürdüren Halk54 ekibi, konuyla ilgili sokakta Sakaryalı vatandaşlara mikrofon uzattı. Halk54 mikrofonuna konuşan Sakaryalı vatandaşlar, "Boykot 2 gün süre ile sınırlı kalmamalı. Haftalarca sürmesi gerekir ki boykot amacına ulaşsın" dedi.

Vatandaşlar genel olarak pahalılıktan yakınırken, bir kadın "Kemal Sunal filmlerindeki gibi zeytini karpuzu tane ile alıyoruz." dedi. Kimi vatandaş ise "Boykot çözüm değil kira vergi giderleri maliyeti fiyatları belirliyor derken, restoran ve kafe işletmelerinin bağlı bulunduğu odanın devreye girerek fiyatların makul bir rakama bağlanması için gerekli çabayı sarf etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ekonominin halkı bunalttığını belirten vatandaşlar üniversite kenti şehirde öğrenciler yemek ya da kafelerde tüketici olarak ücretlerin yüksek olduğunu hükümetin bazı kalemlerde vergi indirimiyle fiyatların normale dönmesini sağlayabileceği görüşünde bulundu.

Bir genç markette ve birçok yerde çalıştığını 50 TL olan ürünün zam geleceği duyumu ile stok yapılarak bir sonraki haftaya 50 TL ürünü 250 TL satıldığını belirtti. Bunlara yönelik ağır yasal yaptırımların devreye alınması gerektiğini, bu tür uygulamalarda vatandaşın boykot yapmasının belki de fahiş fiyatlandırmanın önüne geçebileceğin söyledi.